|
Recept na Ensaimadas podle mne - šneky
Recept na Ensaimadas podle mne - šneky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Ensaimadas podle mne - šneky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladká múka štipka soli 6 PL kryštálový cukor 1 vajce a 1 žĺtok 3 PL oleja 230 - 250 ml vlažného mlieka 7 g sušené droždie (príp. 25 g čerstvé) ďalej 100 g mäkké maslo, nie roztopené 3 PL kryštálového cukru a 1 vrecko vanilínového cukru - zmiešať 4 PL kryštálového cukru a 3 PL mletej škorice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ensaimadas podle mne - šneky
Recept na Ensaimadas podle mne - šneky: Preosejeme múku, vmiešame sušené droždie, cukor a soľ. Vajce a žĺtok rozšľaháme s vlažným mliekom, zo všetkých surovín vypracujeme cesto, aj s pridaním oleja. Dobre dlho premiesime, necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Potom vyberieme na vál, rozdelíme na 10 guličiek. Prikryjeme a necháme 15 minút stáť, kým cesto znovu "neožije", stane sa mäkkým, tvárnym. Každú guličku rozvaľkáme na ovál, hrúbka cca 3 mm. Natrieme maslom, posypeme škoricovou alebo vanilkovou cukrovou zmesou (ja som mala 5 vanilkových a 5 škoricových ensaimadas), zrolujeme všetky po dĺžke. Potom z nich robíme "šneky" - pred rolovaním ešte trochu pošúľame. "Šev" úmyselne nechávame na hore, koniec sploštíme a zasunieme pod slimáka. Kladieme na peč. papierom vyložený plech, alebo na fóliu, necháme ešte pod utierkou asi 30-40 minút kysnúť. Pečieme cca 20 minút, najpr polovičnú dobu 180, potom asi 160 stupňov, príp. podľa seba. Doporučujem piecť na dvoch plechoch, aby sa nezlepili, počas pečenia značne zväčšia svoj objem. Prípravu "šnekov" som sa snažila nafotiť. Samozrejme, môžeme vyrobiť z tohto množstva surovín aj viac menších kusov, príp. meniť náplň - orechy, nutella... Je možné použiť domácu pekáreň, vtedy postupujeme podľa zvyku - najprv suroviny tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor.
Poznámka k receptu na Ensaimadas podle mne - šneky: Ensaimadas je pečivo obľúbené v Španielsku a na Mallorce, je typické svojím šnekovitým tvarom. Pôvodne sa pieklo s bravčovou masťou. Pátrala som po Internete, na jednom blogu som našla zhruba takúto prípravu, ale bez škorice a vanilky, len maslom natreté cesto. Preto hovorím o "mojich" ensaimadas.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ensaimadas podle mne - šneky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 23.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500 g hladká múka štipka soli 6 PL kryštálový cukor 1 vajce a 1 žĺtok 3 PL oleja 230 - 250 ml vlažného mlieka 7 g sušené droždie (príp. 25 g čerstvé) ďalej 100 g mäkké maslo, nie roztopené 3 PL kryštálového cukru a 1 vrecko vanilínového cukru - zmiešať 4 PL kryštálového cukru a 3 PL mletej škorice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ensaimadas podle mne - šneky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ensaimadas podle mne - šneky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ensaimadas podle mne - šneky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|