|
Recept na Editiny plundrové rohlíčky
Recept na Editiny plundrové rohlíčky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Editiny plundrové rohlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g hladké mouky (220 do těsta + 30 do másla) 110-120 g vody 70 g másla (20 přímo do těsta + 50 na zabalení do těsta) špetka soli 10 g cukru 10-13 g droždí Na potření a posyp: troška mléka moučkový cukr mák.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Editiny plundrové rohlíčky
Recept na Editiny plundrové rohlíčky: Z vody, cukru, trochy mouky (z odváženého, nachystaného) a droždí umícháme kvásek a necháme ho 10 minut pracovat. Zatím z másla oddělíme 50 g a do změklého zapracujeme necelých 30 g mouky z našich nachystaných 250 g. Do kvásku pak přidáme zbytek mouky, změklých zbylých 20 g másla, sůl a robotem (nebo ručně) vymísíme těsto, které necháme asi hodinu v lednici. Chladné a přesto už trochu nakynuté těsto rozválíme, doprostřed rozetřeme máslo s moukou a zabalíme jako listové těsto - všchny čtyři cípy doprostřed a spojit. (Máslo by mělo mít přibližně stejnou teplotu jako těsto, do kterého ho balíme.) Rozválíme na delší plát, poskládáme na třetiny a znovu dáme do lednice. Po 30-40 minutách těsto znovu rozválíme, poskládáme a opět uložíme na 30 minut do chladu lednice. Válení a skládání pak ještě jednou zopakujeme, těsto znovu necháme v lednici odpočinout a pak už ho zpracujeme. Vyválíme ho na tenký plát, podélně rozkrojíme na 3 pásy a každý z nich na trojúhelníky (celkem 12). Z každého trojúhelníku smotáme rohlíček, při motání stále popotahujeme cíp, aby byl pás těsta co nejdelší. Všechny rohlíčky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií (asi 30 minut), potřeme mlékem, oslazeným cukrem a posypeme celým mákem. Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 210-220°C a dopečeme - přibližně 10-12 minut.
Poznámka k receptu na Editiny plundrové rohlíčky: Původní recept na: http://www.primapekarna.estranky.cz/ Rohlíčky nedají moc práce a výsledek opravdu stojí za to. Z jedné dávky se tak akorát vešly na plech, jen jsem myslela, že nám vydrží trochu...déle. No, nevydržely. Nafouknuté jak papučky, lehounké jak pírko, maličko slazené, mizely jak pára nad hrncem. Rohlíčky jsou malinko sladké, možná by jim slušela i vůně vanilky nebo citrónové kůry.....že by příště?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Editiny plundrové rohlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 11.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 250 g hladké mouky (220 do těsta + 30 do másla) 110-120 g vody 70 g másla (20 přímo do těsta + 50 na zabalení do těsta) špetka soli 10 g cukru 10-13 g droždí Na potření a posyp: troška mléka moučkový cukr mák
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na editiny plundrové rohlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Editiny plundrové rohlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Editiny plundrové rohlíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|