|
Recept na Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Recept na Džuveč (djuveč) "Monastýr" je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Džuveč (djuveč) "Monastýr" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g míchaného mletého masa, 2 větší cibule, 1 vejce, 320 ml sterilizované kapie( Pepper stripes), 100 ml sterilizovaných oloupaných rajčat (Tomatoes chope), 3 střední brambory, 3 stroužky česneku, 1 malý rajčatový protlak, 200 ml rýže, 1 lilek(nebo cuketa), 200 ml hovězího vývaru(může být z kostky), pepř, 1 lžíce mleté papriky, olej na osmažení masových kuliček, strouhanka dle potřeby, pažitka(petrželka), strouhaný sýr(nemusí být), sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Recept na Džuveč (djuveč) "Monastýr": Nejprve si připravíme masové kuličky-mleté maso osolíme, opepříme, dáme vajíčko a smícháme, pokud by masa byla řídká, dáme strouhanku podle pořeby, vytvarujeme kuličky, velké jako játrové knedlíčky do polévky a osmažíme je v hrnci na malém množství oleje ze všech stran a hotové vyndáme do misky. Na ten samý olej dáme nahrubo nakrájenou cibuli, necháme je zpěnit, přisypeme mletou papriku kterou také zpěníme, zalijeme 100 ml vývarem, přidáme rajčata, papriky, lilek s bramborama pokrájené na kostky, vysypeme rýži(já měla uvařenou zbylou) a všechno dusíme do měkka, asi 20 minut. Pak dáme další vývar, rajčatový protlak, česnek, dochutíme pepřem, osolíme, přidáme osmažené kuličky, vše promícháme a dusíme tak dlouho, až se nám zredukuje tekutina asi tak, jako mokřejší rizzoto a zasypeme pažitkou. Na talíři ozdobíme a můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Poznámka k receptu na Džuveč (djuveč) "Monastýr": Recept mám z Bulharska, i když některé ingredience jsem pozměnila. Nemohla jsem dlouho recept najít, tak jsem dělala jiný-je v podobných. Místo lilku jsem dala cuketu....tento Monastýr je výborné jídlo a do horkých dnů přímo dělaný, dá se jíst i studený! Doporučuji vyzkoušet!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Džuveč (djuveč) "Monastýr", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 16.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g míchaného mletého masa, 2 větší cibule, 1 vejce, 320 ml sterilizované kapie( Pepper stripes), 100 ml sterilizovaných oloupaných rajčat (Tomatoes chope), 3 střední brambory, 3 stroužky česneku, 1 malý rajčatový protlak, 200 ml rýže, 1 lilek(nebo cuketa), 200 ml hovězího vývaru(může být z kostky), pepř, 1 lžíce mleté papriky, olej na osmažení masových kuliček, strouhanka dle potřeby, pažitka(petrželka), strouhaný sýr(nemusí být), sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na džuveč (djuveč) "monastýr",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Džuveč (djuveč) "Monastýr" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Džuveč (djuveč) "Monastýr"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|