|
Recept na Dýňové mlsání
Recept na Dýňové mlsání je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Dýňové mlsání budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 ml ananasové šťávy 1 menší dýně Hokkaido/do 1kg 2 ananasové pudingy 2 zarovnané lžíce moučkového cukru šťáva z 1citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dýňové mlsání
Recept na Dýňové mlsání: Dýni kartáčkem ve vodě důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Odřízneme stonek, dýni přepůlíme, načtvrtíme a nejlépe lžící vydlabeme dužinu se semínky. Dužinu i semínka můžeme použít na zeleninový vývar. Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, tak ji ponecháme a dýni nakrájíme na větší kousky. Dáme do hlubšího hrnce, zalijeme 400ml ananasové šťávy a pod pokličkou dusíme cca 20minut.Měkkou dýni ponorným mixérem rozmixujeme na hladké pyré. Ve zbývajících 200ml ananasové šťávy rozmícháme pudingy s cukrem, přidáme šťávu z citronu a vše zamícháme do horkého dýňového pyré. Uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a za stálého promíchávání ode dna vaříme 5minut. Hotovou směs nalijeme do studenou vodou vypláchnutých misek a dáme alespoň na 2hodiny uležet do lednice. Pokud nespěcháme, můžeme nechat do druhého dne. Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou, pokapat citronovým sirupem, nebo dozdobit a dochutit podle svých představ.
Poznámka k receptu na Dýňové mlsání: Toto moc chutné mlsání jsem dělala před 14dny s citronovým pudingem a pomerančovým džusem(neměla jsem po ruce fotoaparát)a bylo lepší-takové svěžejší:-) Tentokrát měli v obchodě jen ten ananasový, ale s přidáním citronové šťávy a na talíři pokapané citronovým sirupem nám to chutnalo také. Ať nejsou nějaké problémy s podobnými rcp,tak přidávám jeden jablíčkový, který je oblíbený i u nás:-) Mimo recept-jsem zvyklá psát pudink, ale na obalu bylo“puding“, tak i když mi to nějak neleze přes pusu, tak to tady takto uvádím:-) http://www.toprecepty.cz/recept/11162-jablickove-p...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dýňové mlsání, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.01.2014
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 600 ml ananasové šťávy 1 menší dýně Hokkaido/do 1kg 2 ananasové pudingy 2 zarovnané lžíce moučkového cukru šťáva z 1citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dýňové mlsání,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dýňové mlsání - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dýňové mlsání
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|