|
Recept na Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
Recept na Dýně Hokkaido v křupavých placičkách je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Dýně Hokkaido v křupavých placičkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 ml nahrubo nastrouhané dýně i se slupkou/2 hrnky po 200ml 50 ml mléka 1 vejce 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce solamylu 1 lžíce čerstvých nasekaných bylinek sůl a mletý pepř olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
Recept na Dýně Hokkaido v křupavých placičkách: Z mléka, vejce, mouky, solamylu, koření a bylinek umícháme těstíčko. Dýni důkladně umyjeme, osušíme, rozkrojíme a vydlabeme dužinu se semínky. Dýni nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a pořádně promícháme s připraveným těstíčkem. Na pánev do rozpáleného oleje klademe malé hromádky, které lžící roztáhneme do placiček. Pozvolna smažíme po obou stranách do zlaté barvy. Usmažené necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk. Hodí se jako příloha k různě upravénému masu se šťávou. Ale jsou chutné i samostatně jen tak, nebo s různými dipy, či tatarskou omáčkou. Dýni také můžeme nakrájet cca 2cm široké plátky, obalit v těstíčku(následně ještě ve strouhance) a v rozehřátém tuku usmažit.
Poznámka k receptu na Dýně Hokkaido v křupavých placičkách: Původně zamýšlené obalované plátky se velice špatně smažily, obalovka pořádně nedržela a mě ruply nervy. Zvítězila placičková verze, která bylo o hodně snadnější a po zhotovení i pro oko vzhlednější. Z dýně hokkaido mají placky takovou jemnou a jakoby oříškama chycenou chuť. Je to něco jiného, než třeba placky z cukety. Pokud budeme mít tento druh dýně skladovaný delší dobu, časem začíná slupka tuhnout a pak je už lepší ji oloupat. Já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/36807-bedlydusene-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dýně Hokkaido v křupavých placičkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 26.12.2013
- Počet porcí: 12 kusů placiček/velikost cca jako z lívanečníku
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 400 ml nahrubo nastrouhané dýně i se slupkou/2 hrnky po 200ml 50 ml mléka 1 vejce 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce solamylu 1 lžíce čerstvých nasekaných bylinek sůl a mletý pepř olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dýně hokkaido v křupavých placičkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dýně Hokkaido v křupavých placičkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dýně Hokkaido v křupavých placičkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|