|
Recept na Dvoudenní kvásek
Recept na Dvoudenní kvásek je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Dvoudenní kvásek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
110 g žitné mouky, krajíc kupovaného chleba, 300 ml teplé vody, 30 g droždí..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dvoudenní kvásek
Recept na Dvoudenní kvásek: 36-48h před plánovaným pečením dáme do teplé vody rozmočit chleba, pak ho mixnem ponorným mixérem dohladka. Přidáme téměř všechnu mouku (lžíci dáme stranou do druhého dne), droždí, rozmícháme a zakryjeme proti prachu a osychání. Druhý den je kvásek plný pěkných bublin. Vmícháme zbytek mouky a necháme do třetího dne - dne pečení. Pak přidáme potřebné množství vody (150-600ml), přiměřeně tomu mouky a dalších surovin na chleba a můžeme péct. (Já tento kvásek zadělávám večer, 1,5dne před pečením.)
Poznámka k receptu na Dvoudenní kvásek: Nejedná se o pravý kvásek, ten je v receptu tady : http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/ Recept na dvoudenní kvásek mě napadl při čtení Kuchařky pro krkonošského medvěda (nakl.Dona), kde doporučují vyrobit něco podobného kvásku pro přípravu kysela. Chleba, vyrobený z něj, kyne před očima a je výborný, lepší, než ten z obchodu. Peču ho už hodně let.http://www.toprecepty.cz/recept/6912-obycejny-chle...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvoudenní kvásek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 08.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 110 g žitné mouky, krajíc kupovaného chleba, 300 ml teplé vody, 30 g droždí.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvoudenní kvásek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvoudenní kvásek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvoudenní kvásek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|