|
Recept na Dvoubarevný dýňový "perník"
Recept na Dvoubarevný dýňový "perník" je zařazen v kategorii moučníky - dia a bezlepkové.
K přípravě Dvoubarevný dýňový "perník" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g dýně Hokkaidó (netto) 200 ml kokosového mléka 150 g sekaných ořechů 50 g kakaa 50 g kokosového oleje 3 vejce 2 lžíce koření do perníku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dvoubarevný dýňový "perník"
Recept na Dvoubarevný dýňový "perník": Nachystáme si cca 100 g ořechů na spodní vrstvu – použila jsem vlašské a kokos, ale můžeme zvolit vlastně jakékoliv. Nasekáme je v mixéru nahrubo a přidáme k nim vrchovatou lžíci koření do perníku. Natlačíme na spodek formy, polijeme troškou oleje a vody a 20 minut zapečeme do zlatohněda (stejný postup jako zde). Dýni Hokkaidó pokrájíme na kousky a rozmixujeme. V misce rozpustíme kokosový olej, kokosové mléko, kakao, zbytek ořechů a perníkového koření. Můžeme lehce osladit – stevií, medem, javorovým sirupem,.. Polovinu dýně přidáme do této směsi druhou polovinu necháme neobarvenou. Tři vejce rozmícháme, cca polovinu dáme opět do hnědé části, druhou polovinu do samotné dýně. Obě náplně nalijeme na krustu - jednu po druhé nebo i cikcak :) Pečeme v troubě cca na 200 stupňů, dokud se „perník“ nezpevní. Necháme vychladnout do druhého dne
Poznámka k receptu na Dvoubarevný dýňový "perník": http://tankavari.blogerka.cz/Dezerty/Dvoubarevny-d...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvoubarevný dýňový "perník", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tanicka
- Datum vložení: 03.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dia a bezlepkové
- Suroviny: 400 g dýně Hokkaidó (netto) 200 ml kokosového mléka 150 g sekaných ořechů 50 g kakaa 50 g kokosového oleje 3 vejce 2 lžíce koření do perníku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvoubarevný dýňový "perník",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvoubarevný dýňový "perník" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvoubarevný dýňový "perník"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|