|
Recept na Dvoubarevné muffiny s podmáslím
Recept na Dvoubarevné muffiny s podmáslím je zařazen v kategorii moučníky - muffiny.
K přípravě Dvoubarevné muffiny s podmáslím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Světlé těsto: 200 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 140 g cukru - krupice nebo moučka, 1 vejce, 280 g podmáslí, 80 ml oleje - 8 lžic. Tmavé těsto: 70 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 balíčku pudinkového prášku(20g)- čokoládový nebo jiný - já měla karamelový, 35 g cukru, 20 ml oleje - 2 lžíce, 60 g mléka, 1 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dvoubarevné muffiny s podmáslím
Recept na Dvoubarevné muffiny s podmáslím: Na světlé těsto smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a přidáme podmáslí v kterém jsme rozšlehali vejce, olej a vše smícháme dohromady. Na tmavé těsto smícháme mouku s cukrem, pudinkem, práškem do pečiva.Přidáme olej a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Taktéž vše smícháme dohromady. Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, není to ale nutné. V tom případě formu trochu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Mám teflonovou. Do košíčků dáme trochu světlého těsta, pak tmavého a zase světlé. Taky můžeme jen dát dolů světlé a nahoru tmavé. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a zhruba 25 minut pečeme. Po upečení necháme na mřížce vychladnout. Když odstraníme papírový košíček, tak můžeme podávat i s ovocem, šlehačkou, toppingem a zmrzlinou. Dozdobíme mátou nebo meduňkou. Jinak doporučuji spíše ten čokoládový pudink skrz barevného efektu, já bohužel neměla. Ale i tak nám chutnaly a nejsou suché.
Poznámka k receptu na Dvoubarevné muffiny s podmáslím: Zdroj: Všechno o pečení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvoubarevné muffiny s podmáslím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 18.05.2011
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Muffiny
- Suroviny: Světlé těsto: 200 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 140 g cukru - krupice nebo moučka, 1 vejce, 280 g podmáslí, 80 ml oleje - 8 lžic. Tmavé těsto: 70 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 balíčku pudinkového prášku(20g)- čokoládový nebo jiný - já měla karamelový, 35 g cukru, 20 ml oleje - 2 lžíce, 60 g mléka, 1 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvoubarevné muffiny s podmáslím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvoubarevné muffiny s podmáslím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvoubarevné muffiny s podmáslím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|