|
Recept na Dvoubarevné griliášové kostky
Recept na Dvoubarevné griliášové kostky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Dvoubarevné griliášové kostky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: Připravíme si odměrku na: 460 ml polohrubé mouky (necelé dva hrnky) 180 ml cukru krupice nebo krystal 200 ml mléka 6 lžic oleje 4 žloutky 4 bílky 2 lžičky prášku do pečiva Mascarpone krém: 400 g tučné kysané smetany (já měla 18%) 250 g mascarpone asi 5 lžic moučkového cukru podle chuti 1 pudinkový krém Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) - viz poznámka asi 5 lžic mléka podle potřeby Jahodový krém: asi 15 středních očištěných jahod 2 ztužovače šlehačky 1/2 pudinkového krému Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 3 lžíce hotového mascarpone krému cukr podle chuti a kyselosti jahod + 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) na závěrečné posypání moučníků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dvoubarevné griliášové kostky
Recept na Dvoubarevné griliášové kostky: Žloutky rozmixujeme s cukrem do pěny a postupně k nim přiléváme olej. Pak vmícháme po troškách mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a mléko. Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme ke žloutkové směsi. Připravíme si větší plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný kokosem (případně hrubou moukou). Vylijeme na něj těsto a pečeme v předehřátí roubě na 190°C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Pak špejlí vyzkoušíme, zda je těsto propečené. Pokud je suchá, máme hotovo. Vyjmeme z trouby a vychladíme. Mascarpone krém: Kysanou smetany promícháme s cukrem. Přidáme mascarpone a krém Olé, pomalu rozmixujeme. Pode potřeby doředíme opatrně mlékem. Každá zakysaná smetana je jinak tuhá, proto nelze uvést přesné množství mléka. Tři lžíce směsi si dáme stranou na druhý krém. Pak pomalu vmícháme mandlový griliáš (krokant). Jahodový krém: Jahody s cukrem rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme ztužovače šlehačky. Pak do směsi přidáme asi 1/2 pudinkového krému Olé a 3 lžíce již připraveného mascarpone krému. Znovu rozmixujeme, v případě potřeby dosladíme. Závěr: Na vychladlý korpus rozetřeme jahodový krém na něj pak lžičkou klademe krém z mascarpone a opatrně roztíráme, aby se vrstvy nepropojily. Pokud se to ale stane, svět se nezboří, chutnat to bude stejně dobře .-) Nakonec uděláme vidličkou nebo zoubkatou špachtlí vlnky, posypeme griliášem a dáme vychladit, ideálně přes noc, aby se moučník rozležel. Mezi námi - kdo to má celou noc vydržet... U nás se moučník chladil s bídou 3 hodiny, a to jsem musela stát u lednice s měchačkou a odhánět bezmocně slintající nedočkavce :-)))
Poznámka k receptu na Dvoubarevné griliášové kostky: Mandlový griláš alias krokant: http://www.toprecepty.cz/recept/34726-mandlovy-gri...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvoubarevné griliášové kostky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 02.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: Připravíme si odměrku na: 460 ml polohrubé mouky (necelé dva hrnky) 180 ml cukru krupice nebo krystal 200 ml mléka 6 lžic oleje 4 žloutky 4 bílky 2 lžičky prášku do pečiva Mascarpone krém: 400 g tučné kysané smetany (já měla 18%) 250 g mascarpone asi 5 lžic moučkového cukru podle chuti 1 pudinkový krém Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) - viz poznámka asi 5 lžic mléka podle potřeby Jahodový krém: asi 15 středních očištěných jahod 2 ztužovače šlehačky 1/2 pudinkového krému Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 3 lžíce hotového mascarpone krému cukr podle chuti a kyselosti jahod + 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) na závěrečné posypání moučníků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvoubarevné griliášové kostky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvoubarevné griliášové kostky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvoubarevné griliášové kostky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|