|
Recept na Dvoubarevné broskvové řezy
Recept na Dvoubarevné broskvové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Dvoubarevné broskvové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto : 5 vajec, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 10 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa, 50 ml oleje tvarohový krém : 1 měkký tvaroh v alobalu, 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka, 10 dkg mletého cukru, 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker pařížská šlehačka : 2 šlehačky ke šlehání 33%, 20 dkg mléčné čokolády dohotovení : 1 velký broskvový kompot, Granko na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dvoubarevné broskvové řezy
Recept na Dvoubarevné broskvové řezy: Žloutky vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny. Z bílků si připravíme tuhý sníh. K ušlehaným žloutkům přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vymícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut při 160 C. Piškot necháme vychladnout, propícháme hustě vidličkou a pokapeme šťávou z kompotu. Na takto připravený piškot nalijeme tvarohový krém a poklademe krájenými broskvemi a dáme na 20 minut ztuhnout. Na broskve naneseme pařížskou ušlehanou šlehačku, zarovnáme a posypeme Grankem. Dáme přes noc do lednice a druhý den podle potřeby krájíme. Tvarohový krém : šlehačku, tvaroh,zakysanou smetanu a cukr vyšleháme do krému a přilijeme podle návodu připravený želetinový ztužovač. Pařížská šlehačka : připravíme si je 1 den dopředu - šlehačky nalijeme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a přivedeme k varu, vaříme asi 1 minutu a necháme vychladnout, pak dáme na noc do lednice a druhý den vyšleháme
Poznámka k receptu na Dvoubarevné broskvové řezy: foto nemám, nestihla jsem to :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvoubarevné broskvové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: majka (Petra Brůžková)
- Datum vložení: 18.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: těsto : 5 vajec, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 10 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa, 50 ml oleje tvarohový krém : 1 měkký tvaroh v alobalu, 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka, 10 dkg mletého cukru, 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker pařížská šlehačka : 2 šlehačky ke šlehání 33%, 20 dkg mléčné čokolády dohotovení : 1 velký broskvový kompot, Granko na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvoubarevné broskvové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvoubarevné broskvové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvoubarevné broskvové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|