RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dvojctihodná crostata po česku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dvojctihodná crostata po česku, recepty Dvojctihodná crostata po česku, Dvojctihodná, crostata, po, česku


Recept na Dvojctihodná crostata po česku

Recept na Dvojctihodná crostata po česku je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Dvojctihodná crostata po česku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 300g hladké mouky 150g moučkového cukru 150g nesoleného rozpuštěného másla (možno použít i tuky na pečení, např. Heru) 3 žloutky citronová kůra špetka soli Maková náplň: 100g mletého máku 100g moučkového cukru 250ml mléka strouhaný perník švestková povidla lžička rumu Tvarohová náplň: 1 vanička plnotučného tvarohu (250g) 1 žloutek 1 vanilkový cukr rozinky jahodová marmeláda, švestková povidla, bílek, plátky mandlí navrch.

Dvojctihodná crostata po česku
Zvětšit obrázek

Recept na Dvojctihodná crostata po česku

Recept na Dvojctihodná crostata po česku:
1. Nejprve si zaděláme těsto. Všechny přísady na těsto smícháme na pomoučněném vále a důkladně propracujeme. Pozor! Těsto je opravdu velmi křehké a může se stát, že se bude stále trochu drolit. Pokud by se drolilo příliš, přidejte trochu rozpuštěného másla. Po propracování těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme ho nejméně na půl hodiny rozležet do lednice, můžeme ho ale také udělat den předem. 2. Když je těsto v lednici, můžeme si umíchat náplně. Nejprve umícháme makovou náplň, protože musí vychladnout. Do malého kastrůlku dáme mléko a začneme ho ohřívat. Když se mléko začíná vařit, nasypeme do něj mák a cukr. Důkladně zamícháme. Když se směs opět začne vařit, přidáme strouhaný perník a švestková povidla. Důkladně rozmícháme aby v náplni nebyly žádné hrudky a provaříme. Náplň zhoustne tak, že půjde dobře roztírat. Po té, co sundáme kastrůlek z plotny rozmícháme v náplni rum. Necháme náplň vychladnout. 3. Začneme s tvarohovou náplní. Rozinky spaříme horkou vodou, nebo je na chvíli zalijeme rumem (já osobně je raději spařuji vodou). Do misky dáme tvaroh a cukr a rozmícháme ho se žloutkem. Pokud máte raději sladší tvaroh, přidejte ještě moučkový cukr. Do náplně přidáme rozinky. 4. Uleželé těsto vyndáme z lednice a opět propracujeme na pomoučněném vále. Těsto by mělo být křehké, ale nemělo by se už drolit. Pokud se drolí, přidejte trochu másla a propracujte. Z těsta odebereme asi dvě třetiny. Ty rozválíme na tenkou placku. Tuto placku přendáme do formy, ve které je pečicí papír anebo je vymazaná a vysypaná moukou. Placka by měla být tak velká, aby pokryla dno a okraje koláčové formy. Začneme plnit. 5. Zhruba v polovině formy si vytlačíme drážku, do které zasadíme váleček z těsta. Vzniknou nám tak 2 poloviny koláče. Do jedné poloviny rozetřeme tvarohovou náplň na jejíž vrch opatrně rozetřeme jahodovou marmeládu. Na dno druhé půlky rozetřeme makovou náplň na kterou navrch rozetřeme švestková povidla (povidla můžeme trošku rozmíchat s rumem či mlékem aby se snáz roztírala). 6. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme placku, kterou rozřežeme na proužky a na vrchu koláče vytvoříme mřížku. Tuto mřížku potřeme bílky, které nám zbyly z vajec. Mřížku posypeme plátky mandlí. 7. Koláč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C přibližně 30-40 minut. 8. Koláč poprášíme moučkovým cukrem a po vychladnutí krájíme.

Poznámka k receptu na Dvojctihodná crostata po česku:
Recept na těsto jsem převzala z mého oblíbeného blogu Angel inspiration http://angel-fashion-inspiration.blogspot.cz/2013/... Vytvořila jsem ale 2 typy náplní, protože u nás je to bitva, 2 lidi jedí mák a nejedí tvaroh, 2 lidi jedí tvaroh a nejedí mák, tak jsem se pokusila vyjít vstříc nám všem. Samozřejmě se to dá ale zjednodušit tak, že zvolíte pouze jednu náplň, např. marmeládu, a tou vyplníte celý koláč a navrch dáte mřížku. Já si ale při tvoření vzpomněla na babiččiny dvojctihodné koláče a neodolala jsem. Doufám, že se Vám recept bude líbit a je dost srozumitelný pro všechny ;)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvojctihodná crostata po česku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Nina.Angels (Nikola)
  • Datum vložení: 23.01.2014
  • Počet porcí: 8-10 dílků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Těsto: 300g hladké mouky 150g moučkového cukru 150g nesoleného rozpuštěného másla (možno použít i tuky na pečení, např. Heru) 3 žloutky citronová kůra špetka soli Maková náplň: 100g mletého máku 100g moučkového cukru 250ml mléka strouhaný perník švestková povidla lžička rumu Tvarohová náplň: 1 vanička plnotučného tvarohu (250g) 1 žloutek 1 vanilkový cukr rozinky jahodová marmeláda, švestková povidla, bílek, plátky mandlí navrch
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvojctihodná crostata po česku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvojctihodná crostata po česku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvojctihodná crostata po česku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist