Recept na Dušený pórek
Recept na Dušený pórek je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Dušený pórek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velký pórek(nebo 2 menší) 6 středních syrových brambor 5 dkg Anglické slaniny 1 kávová lžička vegety sůl pepř hl.mouka sádlo (olej).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušený pórek
Recept na Dušený pórek: Pórek (zelenou část i kousek bílé) řádně očistíme a nakrájíme na kousky cca 1 cm. Zalijeme vodou, přidáme 1 kávovou lžičku vegety a dáme na 45 min.dusit. Po této době přidáme syrové, na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších cca 20 minut Když brambory změknou, rozšťoucháme směs šťouchadlem na bramborovou kaši (konzistence by měla být jako v e l m i řídká bramborová kaše.(Buď vodu slijeme, nebo naopak přidáme) Z hl. mouky, anglické slaniny a sádla (nebo oleje) uděláme zásmažku a přidáme k pórku. Povaříme, osolíme, opepříme. Celková hmota je jako bramorová kaše, proto pozor se zásmažkou. Podáváme s volským okem a chlebem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušený pórek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Navir (Ivana)
- Datum vložení: 18.06.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 velký pórek(nebo 2 menší) 6 středních syrových brambor 5 dkg Anglické slaniny 1 kávová lžička vegety sůl pepř hl.mouka sádlo (olej)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušený pórek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušený pórek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušený pórek
|
|