|
Recept na Dušené vepřové na víně se švestkami
Recept na Dušené vepřové na víně se švestkami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Dušené vepřové na víně se švestkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřového plecka, 1 cibule na plátky, 400 ml bílého vína, 300 ml drůbežího vývaru, 150 g sušených vypeckovaných švestek, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, sůl, pepř, petrželka a sezam na ozdobu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené vepřové na víně se švestkami
Recept na Dušené vepřové na víně se švestkami: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, odložíme stranou, slijeme olej a výpek rozvaříme s částí vývaru. V kastrolu rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na plátky, přisypeme mouku, zarestujeme, přidáme maso, výpek, jemně promícháme, zalijeme vínem a pak vývarem tak, aby maso bylo těsně ponořené. Dosolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut, občas zamícháme. Přidáme švestky a už bez pokličky vaříme na mírném ohni dalších 45 minut, až je maso křehké a omáčka zhoustne. Ozdobíme petrželkou a sezamem a podáváme s bramborovou kaší nebo kroketami.
Poznámka k receptu na Dušené vepřové na víně se švestkami: Zdroj: Lidl/Francouzská kuchyně U nás nikdo nepije bílé víno, dala jsem tedy červené. Zapomněla jsem na petrželku :-(
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené vepřové na víně se švestkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 03.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřového plecka, 1 cibule na plátky, 400 ml bílého vína, 300 ml drůbežího vývaru, 150 g sušených vypeckovaných švestek, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, sůl, pepř, petrželka a sezam na ozdobu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené vepřové na víně se švestkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené vepřové na víně se švestkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené vepřové na víně se švestkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|