|
Recept na Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem
Recept na Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřového masa (kýta nebo plecko) ½ kg čerstvého hrášku 2 cibule, 1/2 svazku pažitky 2 dl sladké smetany, hladká mouka ½ litru vývaru z kostí sádlo, máslo, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem
Recept na Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem: Vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a přidáme na jemno nakrájené cibule. Přidáme maso a rychle orestujeme, aby neztratilo na šťavnatosti. Po orestování maso do ¾ podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, dokud není krásně měkké. Přidáme smetanu s vyloupaným čerstvým hráškem a necháme 10 minut ještě lehce probublávat. Trochu omáčky si odebereme a ve vhodné nádobě za pomocí ponorného mixeru rozmixujeme čerstvou pažitku, aby nám vznikla lehce zelená omáčka. Poté vlijeme zpět do hrnce a promícháme. Po provaření lehce zjemníme dvěma oříšky másla a dle potřeby a chuti můžeme zahustit, nebo již jen dochutit pepřem a solí. Podáváme s rýží, nebo s opečenými plátky brambor, které zpestříme kousky vařené mrkve, šalotky, sekaného rozmarýnu s pár kuličkami čerstvého hrášku. Vše společně opečeme krátce před podáváním a krásně se nám tím příloha stane barevnější.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 18.06.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřového masa (kýta nebo plecko) ½ kg čerstvého hrášku 2 cibule, 1/2 svazku pažitky 2 dl sladké smetany, hladká mouka ½ litru vývaru z kostí sádlo, máslo, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|