Recept na Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Recept na Dušené hovězí s mrkví a fazolkami je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dušené hovězí s mrkví a fazolkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky hovězího masa 1 cibule sádlo hladká mouka sůl pepř 300g karotka 300g zelené fazolky 1 svazek jarní cibulky 50g máslo zeleninový bujón sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Recept na Dušené hovězí s mrkví a fazolkami: Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran posypeme moukou a opečeme na části sádla. Na zbytku sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli, zalijeme ji trochou vody, přidáme opečené plátky masa a dusíme pod pokličkou. Na pánvičku od opékání masa nalijeme malé množství vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a podlijeme jí plátky při dušení. Při dušení plátky obracíme a podléváme malým množstvím vody. Dušená zelenina: mrkev rozkrájíme nožem na šikmé, asi půl až centimetr tenké plátky. Můžeme použít i speciálně tvarovaný vroubkovaný zdobící nůž. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibulku a za stálého míchání orestujeme do sklovita. Potom přisypeme mrkev a vše opět orestujeme. Nakonec přidáme zelené fazolky. Vše podlijeme vývarem z zeleninového bujonu a na mírném ohni dusíme doměkka. Závěrem dochutíme solí a mletým pepřem. Plátky hovězího masa s dušenou zeleninou podáváme s vařenými brambory.
Poznámka k receptu na Dušené hovězí s mrkví a fazolkami: Zdroj: upravený recept z Praktické kuchařky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené hovězí s mrkví a fazolkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 04.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 plátky hovězího masa 1 cibule sádlo hladká mouka sůl pepř 300g karotka 300g zelené fazolky 1 svazek jarní cibulky 50g máslo zeleninový bujón sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené hovězí s mrkví a fazolkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené hovězí s mrkví a fazolkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
|
|