|
Recept na Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou
Recept na Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g vepřové kýty, 1 balíček šunkové pěny, 100-150 g tvrdého sýru, 50-100 g anglické slaniny vcelku, 2 cibule, pórek na celou šířku roládového plátu, 1 lahůdkovou cibulku, 1 masox-nemusí být, zázvor, petrželka, hladká mouka na zahuštění, 1 papriku, sádlo na opečení rolády, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou
Recept na Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou: Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného sýra. Do středu naplníme petrželkou, pórek nařízneme na poloviny mezi ně dáme lahůdkovou cibulku řízlou napůl, navrch větší kus anglické slaniny. Zarolijeme a buď ovážeme nití, nebo použijeme kovové jehly. Na sádle si osmažíme cibulku nadrobno, necháme jí mírně osmažit, dáme na ní roládu a opečeme jí ze všech stran, mírně zalijeme a necháme dusit. Asi po půl hodině dáme k roládě papriku, nakrájenou na malé kousky, přidáme masox, dolijeme vodu a dusíme dál, až jsou suroviny měké. Nakonec dáme do trochu vody mouku, rozšleháme a zalijeme vývar, promícháme, dosolíme(můžeme si roládu na zahušťování vyndat). Necháme chvíli povařit a roládu nakrájíme.
Poznámka k receptu na Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou: Koukla jsem do lednice, co mi nabídne a co použiji a myšlenka byla v hlavě a chutnalo! Podávala jsem s rýží, ale může být téměř každá příloha.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 29.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800 g vepřové kýty, 1 balíček šunkové pěny, 100-150 g tvrdého sýru, 50-100 g anglické slaniny vcelku, 2 cibule, pórek na celou šířku roládového plátu, 1 lahůdkovou cibulku, 1 masox-nemusí být, zázvor, petrželka, hladká mouka na zahuštění, 1 papriku, sádlo na opečení rolády, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|