|
Recept na Dušená kližka s uzeným žebírkem
Recept na Dušená kližka s uzeným žebírkem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dušená kližka s uzeným žebírkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hovězí kližka, uzené žebírko, uzená slanina k prošpikování, husí sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín, hovězí vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušená kližka s uzeným žebírkem
Recept na Dušená kližka s uzeným žebírkem: Kližku odblaníme, prošpikujeme. V tlakáči rozehřejeme sádlo, kližku v něm necháme ze všech stran zatáhnout, osolíme, okořeníme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, uzená žebírka, podlijeme vývarem a cca 60-80 minut (podle velikosti a kvality hovězího) za občasné kotroly dusíme.
Poznámka k receptu na Dušená kližka s uzeným žebírkem: Jako přílohu jsem volil (teď již můžu říct skvělé) bramborové knedlíky od Mirči75 http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor... a dušenou kapustu. Ještě pár slov ke špikování. Při zakoupení slaniny si ji nechám nakrájet na centimetrové plátky. Ty pak nakrájím na hranoly z jedné strany zkosené. Zabalím je postupně do mikrotenového úřezu (viz foto), vložím na 15 minut do mražáku a pak postupně odbaluji a špikuji. Tuto metodu používám spoustu let a špikovací jehlu nepostrádám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušená kližka s uzeným žebírkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 08.03.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: hovězí kližka, uzené žebírko, uzená slanina k prošpikování, husí sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín, hovězí vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušená kližka s uzeným žebírkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušená kližka s uzeným žebírkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušená kližka s uzeným žebírkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|