|
Recept na Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách
Recept na Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách je zařazen v kategorii dietní recepty - ostatní.
K přípravě Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g drůbežího (nebo zadního hovězího)masa 400 g sterilovaných fazolek v mírně slaném nálevu, slité a okapané (původní rozpis zněl jen na 200g, ale my je milujeme ve velkém) 30g hladké mouky 20g rostlinného tuku Mléko dle potřeby (cca 3 dcl) Bazalka – čím víc tím líp (já dala hrst do masa a hrst pak na posyp porce) Rozmarýn (několík lístků, lze vynechat, muž ho např.nemusí), sůl, vývar vlastní nebo voda s bujonem bez glutamátů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách
Recept na Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách: Maso nakrájíme na kousky a v kastrolu nasucho opečeme do šeda. Podlijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu, ale pouze do výšky masa, maso nesmí plavat!!! a dusíme do měkka – cca 20 min. Promícháváme a hlídáme vodu, aby se úplně neodpařila a maso se nepřichytilo, dle nutnosti doléváme, ale opět jen do výšky masa. Po chvilce k masu vhodíme nadrobno nakrájenou hrst bazalky, asi 5 lístků rozmarýnu, špetičku soli a dodusíme. Mezitím si na pánvi opražíme hladkou mouku do světle hněda – pozor na spálení – viz obrázek. Opatrně zředíme mlékem, přiléváme po troškách, ihned roztíráme do hladka, jakmile začne houstnout, znovu přiléváme tenkým praménkem mléko, dokud nezískáme omáčku dle naší chtěné hustoty (proto se nedá odhadnout množství mléka přesně) a pěkně rozetřeme do hlaďounka, prováříme za stálého míchání asi 10 min. – stačí, neb mouka je opražená.. Vmícháme omáčku k masu, pečlivě promícháme, vhodíme kousek rostlinného tuku a necháme rozpustit, vmícháme na kousky nakrájené fazolky, mírně přisolíme a vypneme sporák. Občas zamícháme a necháme spojit chutě cca 5 min. Na talíři posypeme bazalkou, kdo chce i rozmarýnem. Nedietáři si dochutí dle své chuti – ale až na svém vlastním talíři! Příloha: vařené brambory se sušenou petrželkou, kmínem, ale prý by šly i kolínka (dle vyjádření rodiny) Čerpáno z: Ottova Kuchařka naší vesnice: Léčebné výživy – Dieta při jaterních chorobách – poupraveno. - Maso je tam ve variantě hovězí i drůbeží, proto je to takto v názvu
Poznámka k receptu na Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách: Tento recept je vhodný nejen pro jaterní dietu, ale i pro diabetiky, odtučňovací dietu. Chutná pikantně kyselkavě a kupodivu stačí úplně ty bylinky, co jsem dala. Zeť si připravil své pepře a chilli a další a nakonec s údivem nic nepoužil, neb mu to chutnalo takto jen s bylinkami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 13.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Ostatní
- Suroviny: 500 g drůbežího (nebo zadního hovězího)masa 400 g sterilovaných fazolek v mírně slaném nálevu, slité a okapané (původní rozpis zněl jen na 200g, ale my je milujeme ve velkém) 30g hladké mouky 20g rostlinného tuku Mléko dle potřeby (cca 3 dcl) Bazalka – čím víc tím líp (já dala hrst do masa a hrst pak na posyp porce) Rozmarýn (několík lístků, lze vynechat, muž ho např.nemusí), sůl, vývar vlastní nebo voda s bujonem bez glutamátů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drůbeží (hovězí) na fazolkách a bylinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|