|
Recept na Dršťky smažené v kořeněném těstíčku
Recept na Dršťky smažené v kořeněném těstíčku je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Dršťky smažené v kořeněném těstíčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g předvařených drštěk (pěkné kousky), 2 PL polohrubé mouky těstíčko: 2 vejce, 1 dcl bílého vína (já měla načaté perlivé), 5 PL polohrubé mouky, 1/2 ČL prášku do pečiva, 5 stroužků česneku nebo 1 jednostroužkový (prolisovaný nebo utřený), 1/2 ČL mletého pepře, 1/2 ČL pálivé papriky nebo čili, 1/2 ČL gyros koření olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dršťky smažené v kořeněném těstíčku
Recept na Dršťky smažené v kořeněném těstíčku: Předvařené dršťky poprášíme moukou a trochu je v ní obalíme. Z předepsaných surovin připravíme těstíčko, ve kterém dršťky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborama a tatarskou omáčkou (můj manžel má raději čistou majonézu). Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Dršťky smažené v kořeněném těstíčku: Já dršťky nejím, tak jsem si ve stejném těstíčku obalila cibuli, abych nemusela dělat 2 obědy. Smažené dršťky se podávají v jedné vyhlášené restauraci v Berouně (U Madly), ale tam je dělají klasicky v trojobalu. Napadlo mně, že když to udělám v těstíčku a výrazně ho okořením, posunu toto jídlo trochu jinam.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dršťky smažené v kořeněném těstíčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 07.05.2010
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 250 g předvařených drštěk (pěkné kousky), 2 PL polohrubé mouky těstíčko: 2 vejce, 1 dcl bílého vína (já měla načaté perlivé), 5 PL polohrubé mouky, 1/2 ČL prášku do pečiva, 5 stroužků česneku nebo 1 jednostroužkový (prolisovaný nebo utřený), 1/2 ČL mletého pepře, 1/2 ČL pálivé papriky nebo čili, 1/2 ČL gyros koření olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dršťky smažené v kořeněném těstíčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dršťky smažené v kořeněném těstíčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dršťky smažené v kořeněném těstíčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|