|
Recept na Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.
Recept na Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou. je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg předvařených dršťěk, 1 velká cibule, 5-6 stroužků česneku, jedna morková kost, Masox, sladká paprika, pepř, 3 lžíce majoránky, sůl, (česneková pasta), trochu sádla, hladká mouka, ( U nepředvařených dršťěk je nutné je vícekrát vařit a vývar slévat. U předvařených NE ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.
Recept na Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.: Předvařené dršťky dáme do dostatečně velkého hrnce a dáme tolik vody, kolik budeme chtít polévky.,.Zároveň dáme i morkovou kost (Není podmínkou). Když začne voda vařit přidáme na jemno nakrájenou cibuli, co jsme si mezitím připravili a rozetřený (nakrájený) česnek. Přidáme masox, dáme 2 lžíce majoránky, opepříme a dáme sladkou papriku (podle barvy). Když jsou dršťky téměř měkké, dosolíme (případně přidáme česnekovou pastu) a dáme zbývající majoránku. (Děláme na etapy, aby jsme nevyvařili chuť. Majoránku do polévky mneme). Vyndáme morkovou kost na prkénko. Vyklepneme morek, který po rozsekání do polévky vrátíme. V době vaření jsme si připravili růžovou jíšku na sádle z hladké mouky a když je studená, polévku dle našich zvyklostí zahustíme .
Poznámka k receptu na Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.: Polévku je nutné občas při stydnutí zamíchat a nenechávat pod policí, aby nezkysla. Vystydlou lze uchovat rozdělenou podle potřeby v MRAZÁKU na pak. Kdo chce ostřejší - může použít chilli. Při použití pozor na přidání jiného dochucovadla, mohla by polévka změnit chuť ( Pozor i na tekuté koření Vitanu). Však to znáte. !!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 24.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 kg předvařených dršťěk, 1 velká cibule, 5-6 stroužků česneku, jedna morková kost, Masox, sladká paprika, pepř, 3 lžíce majoránky, sůl, (česneková pasta), trochu sádla, hladká mouka, ( U nepředvařených dršťěk je nutné je vícekrát vařit a vývar slévat. U předvařených NE )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|