|
Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy
Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Dršťková polévka z Jižní Moravy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hovězích dršťek, 6 stroužků česneku, majoránka, 2 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, sůl, pepř, mletá paprika, sádlo, hl. mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy
Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy: U řezníka si koupíme hovězí dršťky a pokud možno, tak si vybereme všechny povrchové verze (hladké svalové, chlupaté, tenké plástvové). Všechny dršťky ještě vcelku posypeme bohatě solí a promneme. Očistíme od případných nečistot a poctivě opláchneme. Vložíme do většího hrnce s vroucí vodou a vaříme cca 30 minut. Následně vodu slijeme a ještě jednou zopakujeme vložením do vroucí vody povařením 30 minut a slitím vývaru. Do třetice již dáme do hrnce studenou vodu, do které vložíme dvakrát převařené dršťky (stále vcelku) a přidáme celou cibuli se slupkou, celou mrkev, petržel, kousek celeru a osolíme. Takto vaříme cca 2-3 hodiny na mírném plameni pod pokličkou dokud dršťky nejsou měkké. Když jsou dršťky hotové (musí jít promáčknout mezi prsty) tak je vyndáme a necháme vychladnout (můžeme je vložit do mísy se studenou vodou). Vývar přecedíme a necháme si cca 1 litr vývaru. Do hrnce dáme 2-3 lžíce vepřového sádla, vložíme nakrájenou cibuli a jen lehce orestujeme (ne dohněda). Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme cibulovou jíšku, kterou zaprášíme 3 lžícemi sladké mleté červené papriky a podlijeme odloženým vývarem z dršťek, který dolijeme v hrnci ještě litrem vody. Rozmícháme do hladka a necháme provařit. Vychlazené dršťky si nakrájíme na 4-5 cm široké pruhy a krájíme na nudličky o šířce cca 0,5 cm a vše pak přidáme do samotného základu, který se nám provařuje. K závěrečnému dochucení použijeme 6 najemno rozetřených stroužků česneku se solí a necháme ještě 10 minut provařit. Polévku vypneme a do polévky vložíme mezi dlaněmi nadrolenou hrst majoránky pro příjemné „ovonění“ a dle potřeby dochutíme mletým černým pepřem, promícháme a necháme tzv. dojít. Kdo ji miluje tak ví, že potom už není co řešit. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Dršťková polévka z Jižní Moravy: proti zápachu při vaření přidávám citronovou šťávu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dršťková polévka z Jižní Moravy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 18.01.2011
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1kg hovězích dršťek, 6 stroužků česneku, majoránka, 2 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, sůl, pepř, mletá paprika, sádlo, hl. mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dršťková polévka z jižní moravy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dršťková polévka z Jižní Moravy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dršťková polévka z Jižní Moravy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|