|
Recept na Drážďanské řezy
Recept na Drážďanské řezy je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - kynuté.
K přípravě Drážďanské řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na korpus : 42 g droždí, 80 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, asi 120 ml mléka, sůl, 1 lžičku citronové kůry, 1 vejce, 120 g másla Na pudinkovou náplň : 500 ml mléka, 80 g krupicového cukru, 2 vanilkové pudinky, 100 g másla, 2 vejce Na tvarohovou nápň : 750g měkkého tvarohu, 80 g krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vejce, 1 lžičku citronové kůry, šťávu z půlky citronu, 100 g mandlí, 100 g rozinek Na dohotovení : 30 g másla na potření, moučkový cukr na závěrečné posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Drážďanské řezy
Recept na Drážďanské řezy: Z rozdrobeného droždí, asi lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Z mouky, cukru, mléka, špetky soli, kůry, vejce, kvásku a vlahého mléka vypracujeme vláčné těsto. V teple ho necháme vykynout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Do teplého vmícháme máslo a po zchladnutí krému i žloutky a sníh z bílků. Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru, vejci a citronovou kůrou i šťávou. Nakonec do něj zapracujeme mandlové lupínky a rozinky. Vykynuté těsto rozválíme na plát a přeneseme na plech s pečícím papírem. Rozetřeme na něj nejprve tvarohovou, pak pudinkovou náplň. Koláč uhladíme a při 160 stupních pečeme 45 minut. Hotový ho ihned potřeme máslem. Před servírováním jej pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Drážďanské řezy: Zdroj časopis Tina
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drážďanské řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lusinda (Lucie Steinbergerová)
- Datum vložení: 25.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Kynuté
- Suroviny: Na korpus : 42 g droždí, 80 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, asi 120 ml mléka, sůl, 1 lžičku citronové kůry, 1 vejce, 120 g másla Na pudinkovou náplň : 500 ml mléka, 80 g krupicového cukru, 2 vanilkové pudinky, 100 g másla, 2 vejce Na tvarohovou nápň : 750g měkkého tvarohu, 80 g krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vejce, 1 lžičku citronové kůry, šťávu z půlky citronu, 100 g mandlí, 100 g rozinek Na dohotovení : 30 g másla na potření, moučkový cukr na závěrečné posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drážďanské řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drážďanské řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drážďanské řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|