|
Recept na Dr. Voštěpův chleba
Recept na Dr. Voštěpův chleba je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Dr. Voštěpův chleba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na bigu: 100 ml vody 70 g žitné chlebové mouky 80 g pšeničné chlebové mouky 1-2 g droždí (vše dobře promícháme, 2 hodiny necháme v teple a pak zakryté uložíme do lednice, kde vydrží i 3 dny.) Dále je třeba: 280 ml (g) vody 8-9 g droždí 350 g hladké mouky 2 lžičky soli lžička drceného kmínu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dr. Voštěpův chleba
Recept na Dr. Voštěpův chleba: Asi dvě hodiny před zaděláním těsta bigu vytáhneme z lednice, aby se ohřála na okolní teplotu. Přidáme všechny zbylé suroviny a vymísíme řidší těsto. Vyškrábneme ho na pomoučený stůl, popřekládáme (pomohla jsem si kovovou stěrkou) a necháme asi 20-30 minut odpočinout. Znovu popřekládáme a spojem nahoru uložíme bochník do otrubama (nebo moukou) vysypané utěrky a i s ní necháme kynout v ošatce přibližně hodinu. Tento chlebík bude vhodnější péct na něčem velmi nahřátém (bobrovka, pizza kámen apod.), pekla jsem ho v litinovém hrnci. Troubu i s hrncem, rozehřátou na 250°C, jsem nechala nahřát ještě dalších 20 minut a teprve pak dala do hrnce péct chleba. Po 20-25 minutách jsme poklici z hrnce odklopili a chleba dopekli (dalších přibližně 25-30 minut). Hotový chlebík necháme vychladnout jako obvykle, na mřížce.
Poznámka k receptu na Dr. Voštěpův chleba: Kůrka je křupavá, a chleba přesto měkký. Druhý den kůrka svou křupavost ztratí, chleba je výborný minimálně 4 dny (zjišťováno na pro tyto účely odloženém krajíci ) Chleba je lehounký, voňavý, sytící a má úžasnou chuť. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dr. Voštěpův chleba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 28.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: na bigu: 100 ml vody 70 g žitné chlebové mouky 80 g pšeničné chlebové mouky 1-2 g droždí (vše dobře promícháme, 2 hodiny necháme v teple a pak zakryté uložíme do lednice, kde vydrží i 3 dny.) Dále je třeba: 280 ml (g) vody 8-9 g droždí 350 g hladké mouky 2 lžičky soli lžička drceného kmínu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dr. voštěpův chleba,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dr. Voštěpův chleba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dr. Voštěpův chleba
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|