|
Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)
Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus) je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KORPUS: - 2 hrníčky polohrubé mouky - 2 hrníčky moučkového cukru - 2 hrníčky solamylu (bramborového škrobu) - 20 bílků - 4 velké tabulky čokolády (může být hořká, mléčná, nebo bílá) - 8 lžic mléka - 8 lžic másla KRÉM: - 3 kostky (750g) másla - 3 plechovky (1191g) zahuštěného slazeného mléka SALKO OSTATNÍ: - bílkový krém na zdobení perníčků (bílek, moučkový cukr, citronová šťáva) - potahovací hmota Smartflex Velvet - práškové potravinářské barvivo: růžové, žluté, červené, černé - kakao.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)
Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus): KORPUS: Ve vodní lázni necháme roztavit čokoládu s máslem a mlékem. Přidáme cukr a pořádně to zamícháme, potom necháme vychladnout. Když bude mít směs pokojovou teplotu, přimícháme nejdříve sníh, který jsme vyšlehali z bílků, a nakonec postupně za stálého míchání mouku a solamyl. Takto připravené těsto vlijeme do 3 forem - dvou srdcových (odkaz viz poznámka) a na klasický plech. Srdcové formy je nutné vyložit pečícím papírem a plech vymazat máslem a vysypat moukou. Doporučuji rozdělit těsto do forem rovnoměrně, ale záleží na vás jak "vysoký" zadek chcete mít. Nyní korpusy dáme péct a připravíme si karamelový krém. KRÉM: Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov. Hotové korpusy naskládáme na sebe a začneme tvarovat ženské křivky. Je lepší ubírat menší kousky a také je třeba myslet na to, že korpusy se ještě slepí krémem a tím pádem bude dort vyšší. Pokud máme plechový korpus příliš tenký, stačí sestavit z odkojených kusů druhé patro. Když jsme s vyřezaným tvarem spokojeni, rozřežeme korpus podle potřeby a slepíme krémem. Potom začneme nanášet krém zvenku a tím tvarovat zedek k dokonalosti. Když je toto dokončeno, vezmeme si papírové kuchyňské utěrky a začneme urovnávat nerovnosti (pruhy vzniklé stěrkou). Je to stejné jako u depilace, stači přiložit kousek papírové utěrky, uhladit a stáhnout. Takhle pokračujete dál až je krém na celém dortu úplně hladký. Fotku s hladkým krémem bohužel nemám, ale věřte mi, že pro potažení dortu fondánem je tato technika velice praktická, protože fondán je potom hladký bez bouliček, i když ho vyválíte na tenkou placku. Hotový tvar vložíme do ledničky a začneme pracovat na fondánu. V pár kapkách rumu rozpustíme přáškové potravinářské barvičky - žlutou a růžovou zhruba v poměru 2:1. Tuto barvu potom postupně po kapičkách přidáváme a zapracováváme do hmoty Smartflex Velvet, kterou jsme vydlabali z kyblíčku a rozpracovali do měkka. Je nutné přidávat barvu opravdu po malém množství, aby byla barva tělová a né třeba oranžová. Když docílíme potřebné barvičky, rozválíme z fondánu placku tak velikou, aby stačila na celý dort. Ten potáhneme, uhladíme a vytvarujeme veškeré záhyby. Přebytečný fondán okrájíme. Nyní nakreslíme pomocí kakaa a štětečku opatrně stíny, aby dort vypadal reálně. Když je i toto hotovo, stačí už jen vytvořit kalhotky. Z papíru si vystříhneme šablonu podle které pak kalhotky vykrájíme. Kousek fondánu si nabarvíme na černo a rozválíme na tenkou placku, z které je vykrojíme. Bílkovou polevu vytvoříme tak, že do jednoho bílku zašleháme tolik moučkového cukru, aby byla hmota tuhá. Poté přidáme už jen trošku citronové šťávy a červené barvivo. Hotovou hmotu dáme do zdobičky a s její pomocí přilepíme kalhotky, vytvoříme krajky a nakreslíme věk oslavence. Hodně štěstí! :)
Poznámka k receptu na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus): http://varenihrou.cz/Peceni-a-formicky/formy-podlo... Tuto stránku opravdu doporučuji! :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bartlice (Tereza Bartlová)
- Datum vložení: 28.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: KORPUS: - 2 hrníčky polohrubé mouky - 2 hrníčky moučkového cukru - 2 hrníčky solamylu (bramborového škrobu) - 20 bílků - 4 velké tabulky čokolády (může být hořká, mléčná, nebo bílá) - 8 lžic mléka - 8 lžic másla KRÉM: - 3 kostky (750g) másla - 3 plechovky (1191g) zahuštěného slazeného mléka SALKO OSTATNÍ: - bílkový krém na zdobení perníčků (bílek, moučkový cukr, citronová šťáva) - potahovací hmota Smartflex Velvet - práškové potravinářské barvivo: růžové, žluté, červené, černé - kakao
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort zadek k 18tinám (bílkový korpus),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|