|
Recept na Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému
Recept na Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
mandlový korpus (rozpis na jedno vejce): 1 vejce 37, 5 g cukru krupice 20 g hladké mouky 5 g hrubé mouky 12,5 g oleje 7,5 g mletých mandlí (pomlít den před pečení a na noc dát do mrazáku) jo-vo krém: 500 ml rostlinné šlehačky velký bílý jogurt Hollandia 3 lžíce moučkového cukru malý panák ledové vody ovoce na ozdobení, případně želatina na zalití ovoce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému
Recept na Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému: Oddělíme bílky od žlutků, bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu ( nejprve trošku vyšlehat bílky a potom postupně přidávat cukru, šlehá se ca 10 min, že je sníh dobře ušlehaný poznáme podle toho, že po zvednutí šlehače zůstanou ve sněhu dvě špičky, které nespadnou ). Žloutky vyšleháme za postupnho přilévání oleje do světlé pěny. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme obě mouky smíchané s mandlemi a sníh z blků a cukru. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 1 hodinu. Jo-vo krém: rostlinou šlehačku vyšleháme s malým panákem vody a moučkovým cukrem do tuha ( je tužší konzistence než živočišná šlehačka), vmícháme jogurt. Po upečení dort dvakrát rozřízneme, promažeme krémem (dávala jsem vrstvu krému, čerstvé jahody na plátky, vrstvu krému), pomažeme dort i na povrchu a na bocích, ozdobíme ovocem, ovoce zalijeme želatinou a dozdobíme zbylou žlehačkou dle libosti.
Poznámka k receptu na Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému: Rozpis je na jedno vejce, dort čtyřlístek jsem dělala z vajec 9 ( suroviny si vynásobíme 9 ), klasický kulatý dort o průměru cca 24 cm dělám z 6 vajec, záleží, jakou máte formu. Místo rostlinné šlehačky můžeme použít i živočišnou, ale musíme přidat ztužovač šlehačky. Ovoce jsem želatinou nepolévala, ale potírala silikonovou mašlovačkou, je to lepší, protože nám nenateče želatina na dort. Recept na krém mi našla kamarádka na internetu, ale už si nevzpomenu na stránky, recept na korpus je nápad mojí maminky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ryshla (Tereza)
- Datum vložení: 03.07.2012
- Počet porcí: 10 - 15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: mandlový korpus (rozpis na jedno vejce): 1 vejce 37, 5 g cukru krupice 20 g hladké mouky 5 g hrubé mouky 12,5 g oleje 7,5 g mletých mandlí (pomlít den před pečení a na noc dát do mrazáku) jo-vo krém: 500 ml rostlinné šlehačky velký bílý jogurt Hollandia 3 lžíce moučkového cukru malý panák ledové vody ovoce na ozdobení, případně želatina na zalití ovoce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort z mandlového piškotu a jo-vo krému,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort z mandlového piškotu a jo-vo krému
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|