RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort "Vítání jara"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort "Vítání jara", recepty Dort "Vítání jara", Dort, "Vítání, jara"


Recept na Dort "Vítání jara"

Recept na Dort "Vítání jara" je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Dort "Vítání jara" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškot: 4 vejce 100 g moučkového cukru 3 lžíce horké vody 3 lžíce mletých ořechů 140 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Šlehačkovo-tvarohovo-meruňkový krém: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine 1 vanička tvarohu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink bez vaření 1 malá plechovka meruněk=230g tuhý podíl(pokud jsou sladké-cukr lze vynechat) 2 lžíce vaječného likéru 2 lžíce citrónové šťávy Pudinková vrstva: 500 ml mléka, 2 čokoládové pudinky Dr.Oetkera, 1 lžíce cukru Šlehačka na zdobení: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine+1 lžíce kakaa (trošku našlehané nechat na zdobení slunce, na obarvení jsem kápla sirupu Sunquick, nemám rada barviva).

Dort
Zvětšit obrázek

Recept na Dort "Vítání jara"

Recept na Dort "Vítání jara":
Piškot: Nejdříve našleháme z bílků sníh a zašleháme i cukr. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny, přimícháme střídavě lehce sníh, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dno dortové formy (já měla Ø 28cm) vyložíme pečícím papírem a zaklapneme. Boky vytřeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme při 180st.C asi 20-25minut. Krém: Meruňky scedíme (šťávu použijeme později) a rozmixujeme-můžeme i s trochou šťávy. V misce promícháme s tvarohem, vaječným likérem a pudinkem bez vaření, nakonec zamícháme našlehanou šlehačku. U vychládlého dortu odstraníme bok, dort rozkrojíme a vložíme po bocích fólii (viz obr.) a opět zavřeme. Pokapeme šťávou z meruněk, potom natřeme krém, ale trochu si necháme na potření horní části dortu. Přiklopíme druhou část dortu a potřeme. Dáme do chladna, než si uvaříme pudink. Pudink: v 500ml mléka rozmícháme cukr a uvaříme klasicky pudink. Mícháme, protože vaříme 2 pudinky a bude to tužší. Necháme vychladnout, ale promícháváme, aby zůstal tvárný. Pudink natřeme na dort a dáme do chladna, než si vyšleháme šlehačku. Šlehačku vyšleháme s kakaem, z dortu odklopíme bok a vyndáme folii (pěkně drží tvar-viz obr.) a dort celý potřeme a ozdobíme

Poznámka k receptu na Dort "Vítání jara":
Jelikož o víkendu to vypadalo, že jaro je za dveřmi, chtěla jsem upéct něco lehkého. Myslím, že dort se chuťově povedl a pudinková vrstva se ke šlehačce hodí, jen korpus jsem nahrnula více k bokům, aby neudělal bouli, krásně naskočil, ale bohužel tak, jak jsem ho nasměrovala:-). Koukám, že mám zase recept moc dlouhý, ale píši z patra raději podrobně, ať to zvládne i začátečník. Tak doufám, že to neodradí.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort "Vítání jara", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 05.04.2011
  • Počet porcí: dortová forma průměr 26cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Piškot: 4 vejce 100 g moučkového cukru 3 lžíce horké vody 3 lžíce mletých ořechů 140 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Šlehačkovo-tvarohovo-meruňkový krém: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine 1 vanička tvarohu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink bez vaření 1 malá plechovka meruněk=230g tuhý podíl(pokud jsou sladké-cukr lze vynechat) 2 lžíce vaječného likéru 2 lžíce citrónové šťávy Pudinková vrstva: 500 ml mléka, 2 čokoládové pudinky Dr.Oetkera, 1 lžíce cukru Šlehačka na zdobení: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine+1 lžíce kakaa (trošku našlehané nechat na zdobení slunce, na obarvení jsem kápla sirupu Sunquick, nemám rada barviva)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort "vítání jara", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort "Vítání jara" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort "Vítání jara"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist