|
Recept na Dort "Vítání jara"
Recept na Dort "Vítání jara" je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Dort "Vítání jara" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 4 vejce 100 g moučkového cukru 3 lžíce horké vody 3 lžíce mletých ořechů 140 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Šlehačkovo-tvarohovo-meruňkový krém: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine 1 vanička tvarohu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink bez vaření 1 malá plechovka meruněk=230g tuhý podíl(pokud jsou sladké-cukr lze vynechat) 2 lžíce vaječného likéru 2 lžíce citrónové šťávy Pudinková vrstva: 500 ml mléka, 2 čokoládové pudinky Dr.Oetkera, 1 lžíce cukru Šlehačka na zdobení: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine+1 lžíce kakaa (trošku našlehané nechat na zdobení slunce, na obarvení jsem kápla sirupu Sunquick, nemám rada barviva).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort "Vítání jara"
Recept na Dort "Vítání jara": Piškot: Nejdříve našleháme z bílků sníh a zašleháme i cukr. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny, přimícháme střídavě lehce sníh, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dno dortové formy (já měla Ø 28cm) vyložíme pečícím papírem a zaklapneme. Boky vytřeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme při 180st.C asi 20-25minut. Krém: Meruňky scedíme (šťávu použijeme později) a rozmixujeme-můžeme i s trochou šťávy. V misce promícháme s tvarohem, vaječným likérem a pudinkem bez vaření, nakonec zamícháme našlehanou šlehačku. U vychládlého dortu odstraníme bok, dort rozkrojíme a vložíme po bocích fólii (viz obr.) a opět zavřeme. Pokapeme šťávou z meruněk, potom natřeme krém, ale trochu si necháme na potření horní části dortu. Přiklopíme druhou část dortu a potřeme. Dáme do chladna, než si uvaříme pudink. Pudink: v 500ml mléka rozmícháme cukr a uvaříme klasicky pudink. Mícháme, protože vaříme 2 pudinky a bude to tužší. Necháme vychladnout, ale promícháváme, aby zůstal tvárný. Pudink natřeme na dort a dáme do chladna, než si vyšleháme šlehačku. Šlehačku vyšleháme s kakaem, z dortu odklopíme bok a vyndáme folii (pěkně drží tvar-viz obr.) a dort celý potřeme a ozdobíme
Poznámka k receptu na Dort "Vítání jara": Jelikož o víkendu to vypadalo, že jaro je za dveřmi, chtěla jsem upéct něco lehkého. Myslím, že dort se chuťově povedl a pudinková vrstva se ke šlehačce hodí, jen korpus jsem nahrnula více k bokům, aby neudělal bouli, krásně naskočil, ale bohužel tak, jak jsem ho nasměrovala:-). Koukám, že mám zase recept moc dlouhý, ale píši z patra raději podrobně, ať to zvládne i začátečník. Tak doufám, že to neodradí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort "Vítání jara", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 05.04.2011
- Počet porcí: dortová forma průměr 26cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Piškot: 4 vejce 100 g moučkového cukru 3 lžíce horké vody 3 lžíce mletých ořechů 140 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva Šlehačkovo-tvarohovo-meruňkový krém: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine 1 vanička tvarohu 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink bez vaření 1 malá plechovka meruněk=230g tuhý podíl(pokud jsou sladké-cukr lze vynechat) 2 lžíce vaječného likéru 2 lžíce citrónové šťávy Pudinková vrstva: 500 ml mléka, 2 čokoládové pudinky Dr.Oetkera, 1 lžíce cukru Šlehačka na zdobení: 1 šlehačka ke šlehání Rama Cremefine+1 lžíce kakaa (trošku našlehané nechat na zdobení slunce, na obarvení jsem kápla sirupu Sunquick, nemám rada barviva)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort "vítání jara",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort "Vítání jara" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort "Vítání jara"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|