|
Recept na Dort srdce s růžemi
Recept na Dort srdce s růžemi je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort srdce s růžemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vajec 180 g cukru krupice 200g polohrubé mouky 5 PL oleje Špetka soli pár kapek vanilkové esence Krém hrk hrk 3/4 šťávy z kompotu 1 šlehačka 33 % 1 a 1/2 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 1 ztužovač šlehačky Na krém: kostka kvalitního másla 1 vanilkový pudinkové prášek 300 ml mléka 2PL cukru krupice 1PL vaječného koňaku 1 velký broskvový kompot cca 40dkg smartflexu na potah 2x smartflex velikosti tenisáku na ozdoby barvičky alkohol na lepení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort srdce s růžemi
Recept na Dort srdce s růžemi: Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháme po částech cukr. Nakonec důkladně prošleháme do hebké hustoty. Když vyndáme metly, musí se dělat pevné špičky a musí být cukr rozpuštěn. Začneme na mírné otáčky postupně zašlehávat žloutky, esenci a olej. Mouku smíchanou prosíváme do vaječné směsi a opatrně vařečkou, ještě lépe stěrkou promícháváme jemným obracením, až se mouka spojí se směsí v hladkou nadýchanou kompaktní hmotu. Na dno formy vystříhneme pečící papír. Já ho tedy rovnou skřípnu formou ke dnu a přebytek papíru okolo formy ostříhnu. Boky nevymazávám. Těsto naneseme rovnoměrně do formy. Uhladíme a spíš lehce rozhrneme do stran, aby uprostřed po upečení nevznikl hrb. Pečeme na cca 160°C dle tipu trouby a asi 40min. Po půl hodině opatrně zkusíme špejlí upečenost vpichem. Pokud je suchá, máme hotovo. Otevřu troubu a nechám ještě pár minut v troubě. Nakonec nožem lehce uvolním boky, sundám boční mantinel formy a nechám odležet-uzrát do druhého dne. Hrh hrk krém: Do mísy nalijeme 3/4 šťávy z kompotu, smetanu ke šlehání, na to pudinky a ztužovač. Mícháme metlou tak dlouho, až se hmoty spojí do pevného krému. Máslový krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku svaříme klasicky hustý pudink, který zaklopíme a dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, až lehce zbělá, poté do něj po lžících a na pomalé otáčky zašleháme pudink se lžící koňaku. Upečený korpus dvakrát lehce obřízneme nožem dokola. Pomocí nitě, kterou protáhneme po obvodu zářezem, překřížíme a přeřízneme jako by se řezal knedlík. Řez je rovný a čistý. Máslovým krémem uděláme podel kraje srdce mantinel, aby hrk krém nepřišel do kontaktu s potahovkou a nerozpouštěl jí. Spodní placku mezi mantinelama namažeme krémem, poklademe jemně pokrájenými broskvemi. Příklopnou část pomažeme džemem, aby se hezky přichytila a sesadíme do sebe. Další patro znovu nakrémujeme (mantinel a doprostřed hrk), poklademe broskvemi, potřeme opět příklopku džemem a zkompletujeme. Nožem lehce ořežeme horní hrany srdce do oblého tvaru. Na boky naneseme pomocí zdobícího sáčku v proužcích máslový krém a zamažeme nerovnosti a prohlubně. Zbytkem krému namažeme vršek, uhladíme a dáme zatuhnout do chladu, nejlépe do druhého dne. Po zatuhnutí si nahřejeme ruce v teplé vodě a dlaněmi ještě krém dohladíme. Potahovku nahřejeme 10sek v mikrovlnce aby změkla a vypracujeme. Když potahovka zvláční, vyválíme placku cca 4mm silnou. Nitkou poměříme šířku korpusu s vyválenou plackou, jestli bude velikostně odpovídat, aby pokryla celý dort. Opatrně jí podebereme a spodní stranu dáme navrch – je hladší. Naneseme na dort a opatrně urovnáváme a uhlazujeme, až to sedne. Dohladíme spodek a přebytečnou hmotu ořízneme, nejlépe to jde kolečkem na pizzu. Nabarvíme si hmotu velikosti tenisáku na červeno a zeleno. Pomocí silikonové formičky si vytvoříme zdobení. Natlačujeme do reliéfů,zahlazujeme příborovým nožem. Potom opatrně vyjmeme a pomocí alkoholu lepíme dle fantazie na dort.
Poznámka k receptu na Dort srdce s růžemi: Chtěla jsem ozkoušet silikonovou reliéfní formičku (za 180Kč u šikmokuků). Švagrovcům se líbil,prý jak malý svatební :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort srdce s růžemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 27.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 5 vajec 180 g cukru krupice 200g polohrubé mouky 5 PL oleje Špetka soli pár kapek vanilkové esence Krém hrk hrk 3/4 šťávy z kompotu 1 šlehačka 33 % 1 a 1/2 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 1 ztužovač šlehačky Na krém: kostka kvalitního másla 1 vanilkový pudinkové prášek 300 ml mléka 2PL cukru krupice 1PL vaječného koňaku 1 velký broskvový kompot cca 40dkg smartflexu na potah 2x smartflex velikosti tenisáku na ozdoby barvičky alkohol na lepení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort srdce s růžemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort srdce s růžemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort srdce s růžemi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|