RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort srdce s růžemi

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort srdce s růžemi, recepty Dort srdce s růžemi, Dort, srdce, růžemi


Recept na Dort srdce s růžemi

Recept na Dort srdce s růžemi je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort srdce s růžemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
5 vajec 180 g cukru krupice 200g polohrubé mouky 5 PL oleje Špetka soli pár kapek vanilkové esence Krém hrk hrk 3/4 šťávy z kompotu 1 šlehačka 33 % 1 a 1/2 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 1 ztužovač šlehačky Na krém: kostka kvalitního másla 1 vanilkový pudinkové prášek 300 ml mléka 2PL cukru krupice 1PL vaječného koňaku 1 velký broskvový kompot cca 40dkg smartflexu na potah 2x smartflex velikosti tenisáku na ozdoby barvičky alkohol na lepení.

Dort srdce s růžemi
Zvětšit obrázek

Recept na Dort srdce s růžemi

Recept na Dort srdce s růžemi:
Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháme po částech cukr. Nakonec důkladně prošleháme do hebké hustoty. Když vyndáme metly, musí se dělat pevné špičky a musí být cukr rozpuštěn. Začneme na mírné otáčky postupně zašlehávat žloutky, esenci a olej. Mouku smíchanou prosíváme do vaječné směsi a opatrně vařečkou, ještě lépe stěrkou promícháváme jemným obracením, až se mouka spojí se směsí v hladkou nadýchanou kompaktní hmotu. Na dno formy vystříhneme pečící papír. Já ho tedy rovnou skřípnu formou ke dnu a přebytek papíru okolo formy ostříhnu. Boky nevymazávám. Těsto naneseme rovnoměrně do formy. Uhladíme a spíš lehce rozhrneme do stran, aby uprostřed po upečení nevznikl hrb. Pečeme na cca 160°C dle tipu trouby a asi 40min. Po půl hodině opatrně zkusíme špejlí upečenost vpichem. Pokud je suchá, máme hotovo. Otevřu troubu a nechám ještě pár minut v troubě. Nakonec nožem lehce uvolním boky, sundám boční mantinel formy a nechám odležet-uzrát do druhého dne. Hrh hrk krém: Do mísy nalijeme 3/4 šťávy z kompotu, smetanu ke šlehání, na to pudinky a ztužovač. Mícháme metlou tak dlouho, až se hmoty spojí do pevného krému. Máslový krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku svaříme klasicky hustý pudink, který zaklopíme a dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, až lehce zbělá, poté do něj po lžících a na pomalé otáčky zašleháme pudink se lžící koňaku. Upečený korpus dvakrát lehce obřízneme nožem dokola. Pomocí nitě, kterou protáhneme po obvodu zářezem, překřížíme a přeřízneme jako by se řezal knedlík. Řez je rovný a čistý. Máslovým krémem uděláme podel kraje srdce mantinel, aby hrk krém nepřišel do kontaktu s potahovkou a nerozpouštěl jí. Spodní placku mezi mantinelama namažeme krémem, poklademe jemně pokrájenými broskvemi. Příklopnou část pomažeme džemem, aby se hezky přichytila a sesadíme do sebe. Další patro znovu nakrémujeme (mantinel a doprostřed hrk), poklademe broskvemi, potřeme opět příklopku džemem a zkompletujeme. Nožem lehce ořežeme horní hrany srdce do oblého tvaru. Na boky naneseme pomocí zdobícího sáčku v proužcích máslový krém a zamažeme nerovnosti a prohlubně. Zbytkem krému namažeme vršek, uhladíme a dáme zatuhnout do chladu, nejlépe do druhého dne. Po zatuhnutí si nahřejeme ruce v teplé vodě a dlaněmi ještě krém dohladíme. Potahovku nahřejeme 10sek v mikrovlnce aby změkla a vypracujeme. Když potahovka zvláční, vyválíme placku cca 4mm silnou. Nitkou poměříme šířku korpusu s vyválenou plackou, jestli bude velikostně odpovídat, aby pokryla celý dort. Opatrně jí podebereme a spodní stranu dáme navrch – je hladší. Naneseme na dort a opatrně urovnáváme a uhlazujeme, až to sedne. Dohladíme spodek a přebytečnou hmotu ořízneme, nejlépe to jde kolečkem na pizzu. Nabarvíme si hmotu velikosti tenisáku na červeno a zeleno. Pomocí silikonové formičky si vytvoříme zdobení. Natlačujeme do reliéfů,zahlazujeme příborovým nožem. Potom opatrně vyjmeme a pomocí alkoholu lepíme dle fantazie na dort.

Poznámka k receptu na Dort srdce s růžemi:
Chtěla jsem ozkoušet silikonovou reliéfní formičku (za 180Kč u šikmokuků). Švagrovcům se líbil,prý jak malý svatební :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort srdce s růžemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 27.05.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: 5 vajec 180 g cukru krupice 200g polohrubé mouky 5 PL oleje Špetka soli pár kapek vanilkové esence Krém hrk hrk 3/4 šťávy z kompotu 1 šlehačka 33 % 1 a 1/2 vanilkový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 1 ztužovač šlehačky Na krém: kostka kvalitního másla 1 vanilkový pudinkové prášek 300 ml mléka 2PL cukru krupice 1PL vaječného koňaku 1 velký broskvový kompot cca 40dkg smartflexu na potah 2x smartflex velikosti tenisáku na ozdoby barvičky alkohol na lepení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort srdce s růžemi, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort srdce s růžemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort srdce s růžemi

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist