|
Recept na Dort s vůní Karibiku
Recept na Dort s vůní Karibiku je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort s vůní Karibiku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus: 4 celá vejce + 2 bílky 6 lžic cukru 50g mletých mandlí 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky náplň 1): 1 kompotovaný ananas (kousky) 200ml šťávy z kompotu nebo ananasového džusu 6 plátků čiré želatiny náplň 2): 250ml mléka 1 ananasový pudink 2 lžíce cukru 2 lžíce bílého rumu (lze vynechat) 2 žloutky 1 vanička polotučného tvarohu 200ml smetany ke šlehání na ozdobu: čerstvý ananas jahody strouhaný kokos meduňka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort s vůní Karibiku
Recept na Dort s vůní Karibiku: Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky zatím odložíme stranou. Ze zbývajících čtyř žloutků a z cukru vyšleháme pěnu. Bílky rovněž vyšleháme a opatrně vmícháme do žloutkové hmoty. Přidáme mleté mandle, opět zlehka promícháme a nakonec po částech vsypeme prosátou mouku. Po řádném, ale opatrném promísení dáme hotové těsto do dortové formy a upečeme na 170°C. Upečený korpus dáme vychladnout. Mezitím připravíme náplně: na první dáme do šťávy nebo džusu nabobtnat želatinu asi na 10 minut. Poté ji mírně zahřejeme a mícháme, až se plátky želatiny zcela rozpustí. Přidáme na malé kousky pokrájný kompotovaný ananas a vlijeme do kulaté formy o stejném nebo o něco menším průměru, než je náš korpus a dáme do lednice ztuhnout. Na druhou náplň uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý pudink. Po uvaření vložíme nádobu s pudinkem do studené vody, přidáme žloutky a mícháme, dokud není pudink vlažný. V této chvíli do něj zamícháme tvaroh a rum. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu. Vychladlý korpus jednou prořízneme, spodní díl vrátíme do formy a namažeme asi 2/3 krému. Z lednice vyndáme ztuhlou želatinovo-ananasovou "placku", uvolníme ji z formy a položíme na krém. Navrch ještě malinko pomažeme krémem a zaklopíme horním dílem. Zlehka přitlačíme a dáme do chladu. Nakonec celý povrch dortu pomažeme zbylým krémem , okraje posypeme kokosem a dort dozdobíme čerstvým ananasem, jahodami a meduňkou nebo mátou.
Poznámka k receptu na Dort s vůní Karibiku: zdroj: Dortománie, mírně upraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s vůní Karibiku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 15.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: korpus: 4 celá vejce + 2 bílky 6 lžic cukru 50g mletých mandlí 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky náplň 1): 1 kompotovaný ananas (kousky) 200ml šťávy z kompotu nebo ananasového džusu 6 plátků čiré želatiny náplň 2): 250ml mléka 1 ananasový pudink 2 lžíce cukru 2 lžíce bílého rumu (lze vynechat) 2 žloutky 1 vanička polotučného tvarohu 200ml smetany ke šlehání na ozdobu: čerstvý ananas jahody strouhaný kokos meduňka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s vůní karibiku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s vůní Karibiku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s vůní Karibiku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|