|
Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 celých vajec, 15 dkg cukru krupice, 20 dkg polohrubé mouky a lžíci kakaa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou: Oddělíme žloutky od bílků a do žloutků přidáme trochu horké vody ( asi lžíci na 1 žloutek), vyšelháme a přidáme cukr a šleháme. Pak přidáme ušlehané bílky opatrně spojíme a nakonec zamícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalejeme do vymazané a vysypané formy a dáme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut. Po vychladnutí korpus rozřínu, ale tak ,aby vrchní díl byl hodně tenký. Spodní pomažu mírně rybízovou zavařeninou a navrším na ni pařížskou šlehačku, přiklopím druhým dílem korpusu a poleju čokoládovou polevou. Tento dort je zdoben růžičkami z mléčné hmoty. Pařížská šlehačka: 2 šlehačky přivedu k varu a stáhnu ji z plamene. V mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády na vaření a naleji to do převařené horké šlehačky. Pořádně promíchám, aby se to spojilo a nebyly tam žádné kousky čokolády . Počkám až to vychladne a uložím to do druhého dne do lednice. Druhý den ji klasicky vyšlehám a nanesu na korpus. Poleva: Vylej 1 šlehačku do kastolku a přiveď k varu, v mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády a smíchám to opět dohromady, nechám částečně vychladnout, ale ne úplně. Ještě teplou polevu naleju na dort a rozetřu. Nechám vychladnout a pak uložím do lednice Mléčná hmota: 20dkg cukr moučka, 10 dkg sušeného mléka, asi 6 lžic vody a 1 lžička mandlového aroma. Suroviny spojíme v nelepivou hmotu, je potřeba to důkladně vypracovat. Můžeme si je obarvit potravinářským barvivem, nejvíc se mi osvědčila sypká potravinářská barva. Stačí opravdu jen maličko barvy rozmíchat do vody a přidat do hmoty. Z hmoty uděláte ozdoby a naaranžujete na dort .
Poznámka k receptu na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou: Tento dort je kalorická bomba, ale málokdo mu oddolá. Tak, u toho jsem dnes asistovala kamarádce a hodně jsem se přiučila. Je to opravdu super mńamka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 10.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 5 celých vajec, 15 dkg cukru krupice, 20 dkg polohrubé mouky a lžíci kakaa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|