|
Recept na Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Recept na Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 2 větší vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, malá špetka (mezi 2 prsty) soli. Krém: 1 šlehačka Rama Cremefine, 1 velký (500 g) kelímek hustého bílého jogurtu, 1 želatinový ztužovač za studena dr. Oetker, moučkový cukr podle chuti, ale ani nemusí být, 250 g mletých oříšků, měla jsem lískové. Ozdoba: 250 - 300 g marcipánu (nejlépe pravého) a čokoládová modelovací hmota: 100 g kvalitní hořké čokolády, 2 lžíce kukuřičného nebo pšeničného sirupu nebo tekutého medu, olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Recept na Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem: Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180°C, upečené poznáme pomocí zapíchnuté špejle. Krém: šlehačku ušleháme podle návodu, jogurt vyklopíme do větší mísy a rozšleháme. Ztužovač rozmícháme ve vlažné vodě podle návodu na sáčku a ihned zašleháme do jogurtu a přimícháme ušlehanou šlehačku. Dosladíme podle chuti a nakonec vmícháme strouhané oříšky. Natřeme na korpus a necháme v chladnu ztuhnout. Marcipán rozválíme na moučkovým cukrem poprášeném válu, zarovnáme okraje a toto kolo přeneseme na krém. Čokoládová hmota: čokoládu pomalu rozpustíme ve vodní lázni, necháme zchladnout na pokojovou teplotu, vmícháme sirup v pokojové teplotě a ihned vylijeme na potravinovou fólii potřenou olejem. Necháme úplně vychladnout, zabalíme a uložíme do chladničky. Tím ji máme připravenou pro další práci. Pak ji stačí jen krátce nahřát v mikrovlnce, propracovat (aby se nelepila, pomůže ruce pomazat olejem) a můžeme s ní pracovat jako s marcipánem, jen musíme pracovat rychleji, teplem rukou taje.
Poznámka k receptu na Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem: 1) Tímto děkuji Míše za názorný fotopostup: http://cook.blog.cz/0903/modelovaci-cokolada-fotop... 2)Tím, že je marcipán v podstatě přeslazený, ve ztužovači je taky přidaný cukr, není nezbytné krém ještě sladit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 03.03.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 2 větší vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, malá špetka (mezi 2 prsty) soli. Krém: 1 šlehačka Rama Cremefine, 1 velký (500 g) kelímek hustého bílého jogurtu, 1 želatinový ztužovač za studena dr. Oetker, moučkový cukr podle chuti, ale ani nemusí být, 250 g mletých oříšků, měla jsem lískové. Ozdoba: 250 - 300 g marcipánu (nejlépe pravého) a čokoládová modelovací hmota: 100 g kvalitní hořké čokolády, 2 lžíce kukuřičného nebo pšeničného sirupu nebo tekutého medu, olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|