|
Recept na Dort s marcipánem
Recept na Dort s marcipánem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort s marcipánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 5 vajec 150g cukru krystal 120g hladké mouky 30g kakaa 5 lžic oleje špetka soli Krém: 300ml mléka 1 vanilkový pudink 100g moučkového cukru 1 bílá čokoláda 250g másla Marcipán: 150 ml vody 70 g másla (pravého) 150 g hladké mouky cca 500 g přesátého cukru moučka mandlová tresť (sladká nebo hořká, já dala napůl).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort s marcipánem
Recept na Dort s marcipánem: Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků - do bílků dáme špetku soli a vyšleháme sníh. Do sněhu přišleháme po částech cukr, musíme šlehat dýl (asi 5 min). Do hotového sněhu postupně zašleháme žloutky a olej na střídačku ( 1 lžíce žloutek -> prošlehat, 1 lžíce oleje -> prošlehat a to vše 5x ). Šlehač dáme na nižší otáčky. Do těsta přidáme mouku a kakao, opatrně promícháme vařečkou. Těsto dáme do formy a pečeme 40 min na 150°C. Krém: Uvaříme pudink, když začne houstnout, přidáme bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Pak sundáme ze sporáku a vmícháme větší kousek másla. Necháme vychladnout a občas zamícháme, aby nevznikl škraloup. Do vychladnutého pudinku zašleháme máslo a cukr. Marcipán: Vodu s máslem přivedeme k varu a přidáme mouku, těsto odpálíme ( mícháme tak dlouho, aby se nám těsto nelepilo na stěny hrnce ) a necháme vychladit. Pak do těsta vpracujeme cukr, 2 lžičky tresti a můžeme ho obarvit. Při potahování dortu je dobré si marcipán rozválet mezi 2 kusy folie.
Poznámka k receptu na Dort s marcipánem: Čokoláda na krém nemusí být bílá, používám i na vaření nebo mléčnou. Taktéž pudink nemusí být vanilkový, jde to udělat i s karamelovým.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s marcipánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jityska (Jitka Matejíková)
- Datum vložení: 27.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 5 vajec 150g cukru krystal 120g hladké mouky 30g kakaa 5 lžic oleje špetka soli Krém: 300ml mléka 1 vanilkový pudink 100g moučkového cukru 1 bílá čokoláda 250g másla Marcipán: 150 ml vody 70 g másla (pravého) 150 g hladké mouky cca 500 g přesátého cukru moučka mandlová tresť (sladká nebo hořká, já dala napůl)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s marcipánem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s marcipánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s marcipánem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|