|
Recept na Dort s dětskými botičkami
Recept na Dort s dětskými botičkami je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort s dětskými botičkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 5 PL oleje špetka soli vanilkový cukr 2. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 2 PL hořkého kakaa, kterým nahradíme 2 PL mouky 5 PL oleje špetka soli Krém hrk hrk 2x střední jahodový kompot 2x smetana ke šlehání 1 a 1/2 vanilkového pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 2x zakysaná smetana 400g 1 ztužovač šlehačky Máslový pudinkový krém jahodový 250 g změklého másla 1 pudinkový prášek vanilka 300 ml mléka 2 PL cukru cca 800g potahové hmoty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort s dětskými botičkami
Recept na Dort s dětskými botičkami: Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do poznámek. Korpusy: Bílky ušleháme do tuha se solí, zašleháme cukr, esenci, následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem do pečiva. U kakaového korpusu nahradíme 2 PL mouky, dvěmi lžícemi kakaa. Do formy dáme na dno pečící papír. Boky nevymazáváme. Nalijeme rovnoměrně těsto a dáme zvolna péct na 160°C. Po upečení se korpus lehce odtáhne od formy. Upečenost ozkoušíme vpichem špejle,zda je suchá. Korpus necháme uzrát - odležet do druhého dne, lépe se s ním potom pracuje. Vychladlé korpusy okolo rovně nařízneme zubatým nožem a pomocí nitě je prořízneme. Hrkací krém: Do mísy dáme kysanou smetanu, smetanu ke šlehání, na to pudinky a ztužovač a půl hrnku šťávy z kompotu a hrst rozmačkaných kompotovaných jahod. Mícháme metlou tak dlouho, až se hmoty spojí do pevného hladkého krému. Máslový krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku svaříme klasicky hustý pudink, který zakryjeme fólií a dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, až lehce zbělá,jemně prošleháme i pudink. Poté jej po lžících a na pomalé otáčky zašleháme do másla. Pláty korpusu prokapeme lehce šťávou z kompotu. Na spodní plát naneseme okolo kraje máslový krém ze zdobícího sáčku. Vytvoříme takový mantinel, aby se nedostala potahová hmota do kontaktu s hrk hrk krémem. Rozpouštělo by to potah. Mezi máslový mantinel naneseme hrkací krém a rozetřeme. Poklademe zbytkem kompotovaných rozpůlených jahod. Potřeme slabě krémem i příklopnou část a opatrně a přiklopíme. Tak uděláme i další pláty, které dáváme střídavě hnědý a světlý a dort zkompletujeme. Máslový kréme ze zdobícího sáčku naneseme na dort ze všech stran, to znamená na boky a na vršek. Důkladně rozetřeme a uhladíme. Dáme zatuhnout, nejlépe do druhého dne. Druhý den si nahřejeme v horké vodě dlaně a povrch dortu dohladíme. Smartflex cca 500g nahřejeme krátce v mikrovlnce. Propracujeme, vyválíme na podložce. Pomocí nitky si přeměřujeme dortík s vyválenou hmotou,aby jí celou pokryla. Pomocí podložky přeneseme na dort a opatrně uhlazujeme a rovnáme faldíky. Přebytek potahovky odkrojíme, nejlépe rádlem na pizzu. Z kusu bílé hmoty vyválíme placku, ze které pomocí dezertního talířku vykrojíme pravidelné kolo. Zahladíme strany, narýhujeme buď rádlem a nebo otiskneme mřížku po celém povrchu. Do průsečíků vtlačíme ozdobné perličky.Umístíme na dortu, Z bílé a světle modré hmoty uválíme válečky, které budou stačit na lem kolem bílého narýhovaného kola. Válečky smotáme do provazu a ten pomocí alkoholu nalepíme kolem kola. Ze zbytků hmoty vytvoříme plaketku z číslem a přilepíme mezi ozdobný lem. na hotovou podložku přilepíme alkoholem hotové botičky. Ještě jeden váleček uválíme na spodní kraj dortu. Opět přilepíme alkoholem a ozdobíme dle možností. Já užila krimplovací kleště a otiskávací minikytičku. Na boky jsem ze zbytků udělala mráčky, zajíčka a medvídka, dozadu sluníčko. Dopředu vytvoříme nápis a je hotovo.
Poznámka k receptu na Dort s dětskými botičkami: http://deborahhwangcakes.blogspot.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s dětskými botičkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 01.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 1. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 5 PL oleje špetka soli vanilkový cukr 2. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 2 PL hořkého kakaa, kterým nahradíme 2 PL mouky 5 PL oleje špetka soli Krém hrk hrk 2x střední jahodový kompot 2x smetana ke šlehání 1 a 1/2 vanilkového pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 2x zakysaná smetana 400g 1 ztužovač šlehačky Máslový pudinkový krém jahodový 250 g změklého másla 1 pudinkový prášek vanilka 300 ml mléka 2 PL cukru cca 800g potahové hmoty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s dětskými botičkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s dětskými botičkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s dětskými botičkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|