|
Recept na Dort pro Pejli
Recept na Dort pro Pejli je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort pro Pejli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 28 dkg cukru 24 dkg polohr. mouky 8 vajec 1 lžička prášku do pečiva 8 lžic horké vody Krém: 0,5 l mléka 2 vanilkové pudingy 2 vanilkové cukry 24 dkg cukru 50 dkg másla Rum, kokos na obalení a marcipán na povrch dortu, různé ozdoby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort pro Pejli
Recept na Dort pro Pejli: Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných žloutků. Já k ušlehaným žloutkům zašlehávámm polovinu mouky a druhou přimíchám střídavě se sněhem). Pečeme zvolna v předehřáté troubě (já pekla 70 minut, ale teplotu v plynové troubě nedokážu odhadnout). Pro krém si uvaříme puding společně s celou dávkou cukru a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit na teplotu, jaké má máslo, které po částech zašleháváme do pudingu a ještě asi 5 minut dobře prošleháme na hladký krém. Korpus po vychlazení (lépe druhý den po upečení) rozkrojíme na tři díly, spodní potřeme marmeládou nebo tvárnou, ne tuhou ani ne řídkou piškotovou likérovou směsí z upečeného, rozdrobeného nebo umixovaného piškotu z poloviční dávky, smíchaným asi s 3 dcl likéru (skvělý je višňový). V tom případě nepokapeme piškotové díly rumem, ale likérem. Natřeme vrstvou krému (i na piškotovou likérovou směs), druhý díl potřeme krémem. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Povrch dortu pokryjeme marcipánem a různě zdobíme.
Poznámka k receptu na Dort pro Pejli: Je to můj druhý pokus svatebního dortu i práce s marcipánem. Zatím pro mne klasika, než se naučím zdobit a tvořit jiné druhy květin :-) Přidávám i srdce, které jsem plnila právě tou likérovou směsí, jak jsem ji popsala v receptu. Formy podkovy i srce mají obsah 6l.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort pro Pejli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 16.08.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 28 dkg cukru 24 dkg polohr. mouky 8 vajec 1 lžička prášku do pečiva 8 lžic horké vody Krém: 0,5 l mléka 2 vanilkové pudingy 2 vanilkové cukry 24 dkg cukru 50 dkg másla Rum, kokos na obalení a marcipán na povrch dortu, různé ozdoby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort pro pejli,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort pro Pejli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort pro Pejli
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|