RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort PŘÍŠERKA

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort PŘÍŠERKA, recepty Dort PŘÍŠERKA, Dort, PŘÍŠERKA


Recept na Dort PŘÍŠERKA

Recept na Dort PŘÍŠERKA je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort PŘÍŠERKA budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
KORPUS: - 720g polohrubé mouky - 400g moučkového cukru - 8 vajec - 400ml oleje - 500ml mléka - 5 lžic rumu - 12 lžic kakaa - 4 prášky do pečiva KRÉM NA "HRÁZ": - 2 plechovky (794g) zahuštěného slazeného mléka SALKO - 2 kostky (500g) másla NÁPLŇ: - 5 (1000g) smetany ke šlehání - 5 ztužovačů do šlehačky - 2 tabulky čokolády na vaření - 100g moučkového cukru - jahody - banány KRÉM NA ZDOBENÍ: - 2 kostky (500g) másla - 4 žloutky - 6 vanikových pudinků - 1,5l mléka - moučkový cukr dle chuti - 2 lžíce rumu OSTATNÍ: - modelovací hmota Smartflex Velvet - modré, růžové, černé, hnědé a červené potravinářské barvivo - muffin - barevné posypky - dortová svíčka.

Dort PŘÍŠERKA
Zvětšit obrázek

Recept na Dort PŘÍŠERKA

Recept na Dort PŘÍŠERKA:
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. Zhruba 3/4 těsta vlijeme do klasické dortové formy a zbylou 1/4 do dortové formy o menším průměru. Když jsou korpusy hotovy, rozkrojíme velký na 3 části a malý na 2. Horní patro seřízneme tak aby bylo zaoblené. Nyní vytvoříme hráze pomocí karamelového krému a zdobícího pytlíčku s velkou dírkou. KRÉM NA "HRÁZ": Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov. Zbylý prostor pomažeme šlehačkou a naskládáme umyté nakrájené ovoce. Na vrch dáme opět šlehačku a ovoce tak zakryjeme. ŠLEHAČKA: Do šlehačky nasypeme ztužovač a ušleháme. Když je skoro tuhá přidáme cukr a nastrouhanou čokoládu, poté došleháme. Tento postup opakujeme u každého patra a plníme na střídačku jahodami a banány. Když je celý dort sestavený, vezmeme zbytek karamelového krému a zahladíme největší nerovnosti. Nyní nabarvíme modelovací hmotu potravinářskými barvami a vymodelujeme části těla příšerky podle fotografií (uši, oči, pusu, ocásek, ruce a mašličku). Oči a pusu je dobré vyříznout z rozválené bílé modelovací hmoty a až potom nabarvit pomocí štětečku potravinářskými barvami rozpuštěnými v trošce rumu. Muffin potáhneme růžovou modelovací hmotou a vytvoříme tak jedlý košíček. Teď už stačí jen příšerku sestavit a vytvořit jí chloupky z pudinkového krému. PUDINKOVÝ KRÉM: Máslo pokojové teploty rozšleháme se žloutky. Polovinu mléka dáme do hrnce a přivedeme k varu. Do druhé poloviny nasypeme vanilkový pudink a důkladně zamícháme. Tuto směs vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Poté pudink přelijeme do nějaké jiné nádoby a necháme ztuhnout. Když vychladne, sundáme z vrchu pudinku škraloup a pudink po lžičkách vmícháme do krému. Poté už jen přidáváme cukr podle chuti. Takto připraveným krémem nazdobíme muffin a posypeme posypkami. Až poté ho nabarvíme pomocí modré potravinářské barvy rozpuštěné v rumu. Krém dáme do zdobičky s vhodným nástavcem a tvoříme "bobíky" do špičky pomalým tahem. Dort je hotov, hodně štěstí! :)

Poznámka k receptu na Dort PŘÍŠERKA:
http://varenihrou.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort PŘÍŠERKA, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hóódně! :)
  • Datum vložení: 11.06.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: KORPUS: - 720g polohrubé mouky - 400g moučkového cukru - 8 vajec - 400ml oleje - 500ml mléka - 5 lžic rumu - 12 lžic kakaa - 4 prášky do pečiva KRÉM NA "HRÁZ": - 2 plechovky (794g) zahuštěného slazeného mléka SALKO - 2 kostky (500g) másla NÁPLŇ: - 5 (1000g) smetany ke šlehání - 5 ztužovačů do šlehačky - 2 tabulky čokolády na vaření - 100g moučkového cukru - jahody - banány KRÉM NA ZDOBENÍ: - 2 kostky (500g) másla - 4 žloutky - 6 vanikových pudinků - 1,5l mléka - moučkový cukr dle chuti - 2 lžíce rumu OSTATNÍ: - modelovací hmota Smartflex Velvet - modré, růžové, černé, hnědé a červené potravinářské barvivo - muffin - barevné posypky - dortová svíčka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort pŘÍŠerka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort PŘÍŠERKA - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort PŘÍŠERKA

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist