|
Recept na Dort PŘÍŠERKA
Recept na Dort PŘÍŠERKA je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort PŘÍŠERKA budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KORPUS: - 720g polohrubé mouky - 400g moučkového cukru - 8 vajec - 400ml oleje - 500ml mléka - 5 lžic rumu - 12 lžic kakaa - 4 prášky do pečiva KRÉM NA "HRÁZ": - 2 plechovky (794g) zahuštěného slazeného mléka SALKO - 2 kostky (500g) másla NÁPLŇ: - 5 (1000g) smetany ke šlehání - 5 ztužovačů do šlehačky - 2 tabulky čokolády na vaření - 100g moučkového cukru - jahody - banány KRÉM NA ZDOBENÍ: - 2 kostky (500g) másla - 4 žloutky - 6 vanikových pudinků - 1,5l mléka - moučkový cukr dle chuti - 2 lžíce rumu OSTATNÍ: - modelovací hmota Smartflex Velvet - modré, růžové, černé, hnědé a červené potravinářské barvivo - muffin - barevné posypky - dortová svíčka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort PŘÍŠERKA
Recept na Dort PŘÍŠERKA: KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. Zhruba 3/4 těsta vlijeme do klasické dortové formy a zbylou 1/4 do dortové formy o menším průměru. Když jsou korpusy hotovy, rozkrojíme velký na 3 části a malý na 2. Horní patro seřízneme tak aby bylo zaoblené. Nyní vytvoříme hráze pomocí karamelového krému a zdobícího pytlíčku s velkou dírkou. KRÉM NA "HRÁZ": Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov. Zbylý prostor pomažeme šlehačkou a naskládáme umyté nakrájené ovoce. Na vrch dáme opět šlehačku a ovoce tak zakryjeme. ŠLEHAČKA: Do šlehačky nasypeme ztužovač a ušleháme. Když je skoro tuhá přidáme cukr a nastrouhanou čokoládu, poté došleháme. Tento postup opakujeme u každého patra a plníme na střídačku jahodami a banány. Když je celý dort sestavený, vezmeme zbytek karamelového krému a zahladíme největší nerovnosti. Nyní nabarvíme modelovací hmotu potravinářskými barvami a vymodelujeme části těla příšerky podle fotografií (uši, oči, pusu, ocásek, ruce a mašličku). Oči a pusu je dobré vyříznout z rozválené bílé modelovací hmoty a až potom nabarvit pomocí štětečku potravinářskými barvami rozpuštěnými v trošce rumu. Muffin potáhneme růžovou modelovací hmotou a vytvoříme tak jedlý košíček. Teď už stačí jen příšerku sestavit a vytvořit jí chloupky z pudinkového krému. PUDINKOVÝ KRÉM: Máslo pokojové teploty rozšleháme se žloutky. Polovinu mléka dáme do hrnce a přivedeme k varu. Do druhé poloviny nasypeme vanilkový pudink a důkladně zamícháme. Tuto směs vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Poté pudink přelijeme do nějaké jiné nádoby a necháme ztuhnout. Když vychladne, sundáme z vrchu pudinku škraloup a pudink po lžičkách vmícháme do krému. Poté už jen přidáváme cukr podle chuti. Takto připraveným krémem nazdobíme muffin a posypeme posypkami. Až poté ho nabarvíme pomocí modré potravinářské barvy rozpuštěné v rumu. Krém dáme do zdobičky s vhodným nástavcem a tvoříme "bobíky" do špičky pomalým tahem. Dort je hotov, hodně štěstí! :)
Poznámka k receptu na Dort PŘÍŠERKA: http://varenihrou.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort PŘÍŠERKA, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hóódně! :)
- Datum vložení: 11.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: KORPUS: - 720g polohrubé mouky - 400g moučkového cukru - 8 vajec - 400ml oleje - 500ml mléka - 5 lžic rumu - 12 lžic kakaa - 4 prášky do pečiva KRÉM NA "HRÁZ": - 2 plechovky (794g) zahuštěného slazeného mléka SALKO - 2 kostky (500g) másla NÁPLŇ: - 5 (1000g) smetany ke šlehání - 5 ztužovačů do šlehačky - 2 tabulky čokolády na vaření - 100g moučkového cukru - jahody - banány KRÉM NA ZDOBENÍ: - 2 kostky (500g) másla - 4 žloutky - 6 vanikových pudinků - 1,5l mléka - moučkový cukr dle chuti - 2 lžíce rumu OSTATNÍ: - modelovací hmota Smartflex Velvet - modré, růžové, černé, hnědé a červené potravinářské barvivo - muffin - barevné posypky - dortová svíčka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort pŘÍŠerka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort PŘÍŠERKA - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort PŘÍŠERKA
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|