|
Recept na Dort Podkova velká (8 vajec)
Recept na Dort Podkova velká (8 vajec) je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort Podkova velká (8 vajec) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 8 vajec 250 g cukr moučka 250 g pol. mouka 80 g mletých ořechů prášek do pečiva KRÉM PAŘÍŽSKÝ: 3 dkg másla 3 dkg hl. mouky 2 dcl mléka 10 dkg másla 10 dkg cukr moučka 4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda) 1 žloutek PUDINKOVÝ KRÉM: 2 vanilk. pudinky 0,5 l mléka 6-8 lžic cukru krupice 250 g másla trocha rumu dle chuti Ozdoby na dort, čokoládová poleva, kokos nebo mleté ořechy na obsypání....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort Podkova velká (8 vajec)
Recept na Dort Podkova velká (8 vajec): Těsto: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka, 250 g pol. mouky, 80 g ořechů a prášek do pečiva a pak jemně vmíchám tuhý sníh. Formu vymažu olejem a vysypu pol. nebo hrubou moukou. Peču v horkovzdušné troubě 170-175, 50-60 min. Pařížský krém: 3 dkg másla a 3 dkg hl. mouky udělám jíšku a pak k ní přidám 2 dcl mléka a míchám až mi to zhoustne jako pudink , dám z plotýnky, přikryju a občas promíchám, čekám až vychladne. Pak ušlehám 10 dkg másla, 10 cukr moučka, 4 dkg kakaa a žloutek a za stálého míchání přidávám po lžičkách vychladlou jíšku. Pudinkový krém: 2 van. pudinky vařit v 0,5 l mléka do toho 6-8 lžic cukru. Nechám vychladnout a tvrdou kůži stáhnu. Celé máslo ušlehám a pudink rozmixuju a po lžičkám přidávám za stálého míchání pudink do másla, pak přidám trochu rumu. Rozkrojím korpus, pokapu rumem, potřu marmeládou a namažu krémem, vrchní díl pomažu trošku krémem, jen na zalepení dir at mi nevsákne čok. poleva (pokud bílá poleva pomažu bílým krémem, pokud hnědá pomažu hnědým krémem). Pak potřu kraje dortu krémem a posypu bud mletými ořechy nebo kokosem. Poté zdobím vrch dokola a pak liju čokoládovou polevu rozpuštěnou ve vodní lázni. Poté kladu ozdoby a dám do lednice ztuhnout.
Poznámka k receptu na Dort Podkova velká (8 vajec): Korpus peču den předem a máslo na krémy vytahuju z lednice den předem. Korpus rozkrojím až na druhý den. Pokud se mi krém zdrcne rozpustím ve vodní lázni. Krémy dělám vždycky jeden o polovinu dávky navíc, záleží na každém komu který chutná víc. Korpus je upečený rychle, spíš zabere čas udělání krémů a zdobení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Podkova velká (8 vajec), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: meya.z (Martina)
- Datum vložení: 08.09.2009
- Počet porcí: + - 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: TĚSTO: 8 vajec 250 g cukr moučka 250 g pol. mouka 80 g mletých ořechů prášek do pečiva KRÉM PAŘÍŽSKÝ: 3 dkg másla 3 dkg hl. mouky 2 dcl mléka 10 dkg másla 10 dkg cukr moučka 4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda) 1 žloutek PUDINKOVÝ KRÉM: 2 vanilk. pudinky 0,5 l mléka 6-8 lžic cukru krupice 250 g másla trocha rumu dle chuti Ozdoby na dort, čokoládová poleva, kokos nebo mleté ořechy na obsypání...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort podkova velká (8 vajec),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Podkova velká (8 vajec) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Podkova velká (8 vajec)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|