RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort piña colada (kokosovo ananasový)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort piña colada (kokosovo ananasový), recepty Dort piña colada (kokosovo ananasový), Dort, piña, colada, (kokosovo, ananasový)


Recept na Dort piña colada (kokosovo ananasový)

Recept na Dort piña colada (kokosovo ananasový) je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort piña colada (kokosovo ananasový) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Základ: Piškot nebo rozdrcené sušenky s máslem Krém: 500 ml šlehačky 400 ml kokosového mléka v plechovce 1 vanička sýra (typ Philadelphia, Lučina 200 g) 50 ml Malibu 10 plátků želatiny 200 g cukru Želatina navrch: 1 velká plechovka ananasu 4 plátky želatiny 2 lžíce cukru Kuličky na ozdobu : 80 g strouhaného kokosu 80 g kondenzovaného mléka kokos na obalení.

Dort piña colada (kokosovo ananasový)
Zvětšit obrázek

Recept na Dort piña colada (kokosovo ananasový)

Recept na Dort piña colada (kokosovo ananasový):
Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko spolu s cukrem si dáme zahřát dokud se se nám nerozpustí cukr a sedlina, která většinou v konzervě kokosového mléka bývá. Po rozpuštění a zahřátí stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme vymačkanou nabobtnalou želatinu, jednu po druhé. Necháme vychladit. Sýr si rozšleháme s Malibu. Šlehačku si napůl vyšleháme-ne úplně do tuha- opatrně přidáme sýr a došleháme do tuha. Do směsi šlehačky a sýra pozvolna přiléváme kokosové mléko se želatinou. Vše opatrně a dobře smícháme. Po smíchání nalejeme do formy, kterou jsme si předem vyložily piškotem. Dáme ztuhnout do lednice. Želatina navrch: Do studené vody si dáme nabobtnat želatinu. Chceme-li odebereme si z kompotu ananas potřebný na ozdobu. Zbytek ananasu i se šťávou rozmixujeme na kaši a propasírujeme přes hustý cedník až nám zůstane v cedníku jen vláknina. Společně s cukrem dáme zahřát, dokud se cukr nerozpustí. Stáhneme z ohně a za stálého míchání přidáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Přidáváme jednu po druhé. Necháme zchladit. Poté nalijeme na již ztuhlý dort a dáme do lednice. Po ztuhnutí ozdobíme. Kuličky na ozdobu : Kokos a kondenzované mléko smícháme dohromady a dáme do druhého dne do lednice. Pomocí lžičky ukrajujeme kousky hmoty a v dlaních tvarujeme kuličky. Poté je obalíme v kokosu.

Poznámka k receptu na Dort piña colada (kokosovo ananasový):
*Použil jsem plechovku ananasu ve vlastní šťávě, která není moc sladká, proto ten cukr. *Na základ jsem měl piškot, který jsem použil také u dortu citronový mousse http://www.toprecepty.cz/recept/24516-tarta-mousse... *Tento kokosový krém je velice delikátní, jelikož obsahuje mnoho tekutiny-kokosové mléko-kterou musí šlehačka vstřebat, pracujeme velice opatrně, protože se velice snadno sráží.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort piña colada (kokosovo ananasový), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Miquel
  • Datum vložení: 30.03.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Základ: Piškot nebo rozdrcené sušenky s máslem Krém: 500 ml šlehačky 400 ml kokosového mléka v plechovce 1 vanička sýra (typ Philadelphia, Lučina 200 g) 50 ml Malibu 10 plátků želatiny 200 g cukru Želatina navrch: 1 velká plechovka ananasu 4 plátky želatiny 2 lžíce cukru Kuličky na ozdobu : 80 g strouhaného kokosu 80 g kondenzovaného mléka kokos na obalení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort piña colada (kokosovo ananasový), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort piña colada (kokosovo ananasový) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort piña colada (kokosovo ananasový)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist