RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort hroší miminko 3D

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort hroší miminko 3D, recepty Dort hroší miminko 3D, Dort, hroší, miminko, 3D


Recept na Dort hroší miminko 3D

Recept na Dort hroší miminko 3D je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort hroší miminko 3D budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
korpus na tělo hrošíka: 7 vajec 250g cukru krupice 280 g polohrubé mouky 5 PL oleje 2 PL vaječného koňaku pár kapek vanilkové esence korpus na hlavu hrošíka: 6 vajec 210g cukru krupice 240 g polohrubé mouky 2 PL hořkého kakaa (přidáme k mouce po odebrání stejného množství) 5 PL oleje 1 PL rumu Pár kapek lískooříškové esence Na nožky: 2 malé sáčky Arizonek (sladkých barevných burizonů) 2 sáčky Marshmalow 2 PL másla Na naplnění: 1.krém 1 šlehačka 1 kysaná smetana 250g 1 vanilkový pudink Olé 2 PL vaječného koňaku 2.krém 1 šlehačka 1 kysaná smetana 250g 1 vanilkový pudink Olé 1 čokoláda na vaření 2 PL rumu Krém na omazání: 1 a ½ kostky másla 1a ½ pudinkového prášku 350ml mléka 3 PL cukru krupice 1 PL rumu Na prokapání korpusů: 1 velký pomeranč 2 PL cukru 2 PL likéru (použila jsem pomerančový) 2 PL vody cca1,2kg potahové hmoty.

Dort hroší miminko 3D
Zvětšit obrázek

Recept na Dort hroší miminko 3D

Recept na Dort hroší miminko 3D:
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. Korpus na tělo hrošíka udělán v kovové misce o průměru cca 23cm. Tu vystříkáme olejem na pečení. Nalijeme těsto a pečeme v troubě na 160;C asi 20 min. Následně se vpichem špejle přesvědčíme o upečenosti. Případně ještě přidáme 5-10min dle potřeby a schopnosti trouby. Korpus na hlavu hrošíka udělán v malém klasickém pekáčku s ušima a stejným postupem jako tělo. Na 1.krém a smícháme šlehačku, smetanu, pudink a vaječný koňak a metličkou umícháme do hustého krému. Pokud by byl hustější, vmícháme po lžících mléko, do požadované hustoty krému. Na 2.krém rozpustíme čokoládu ve šlehačce a směs po vychladnutí umícháme se smetanou, pudinkovým práškem a rumem. 3.krém z mléka, cukru a práškového pudinku svaříme hustý pudink. Necháme jej zakrytý fólií vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a po lžících do něj zašleháme pudink a rum. Vyšleháme do hladkého krému. Na nožky hrošíka v kastrolku rozpustíme máslo, přihodíme pěnové bonbony a za stálého míchání necháme rozpustit. Mísu vytřeme olejem, vysypeme do ní Arizonky a nalijeme bonbónovou směs. Vše dobře promícháme a dáme vychladit. Vychlazenou hmotu rozdělíme na 4díly, ze kterých ušmoulíme 4 válečky. Vytvarujeme je do krátkých nožek. Pomáháme si namáčením dlaní ve vodě, protože hmota je lepivá. Na prokapání si uděláme rozvar z vymačkaného pomeranče, likéru, cukru a vody. Necháme svařit a vychladit. Korpus na tělo 3x prořízneme, spodní i příklopnou část pokropíme bohatě rozvarem, naneseme krém a zkompletujeme dort. Hotový pomažeme máslovým krémem, kterým vyrovnáme nerovnosti. Dáme zatuhnout do lednice. Korpusu na hlavu odkrojíme 1/3. Oba kusy podélně prokrojíme, prokapeme bohatě rozvarem a promažeme krémem. Zkompletujeme tak, že z kratšího kousku uděláme část s očima.(viz odkaz na fotopostup v poznámkách) Pomažeme máslovým krémem a zarovnáme nerovnosti. Dáme zatuhnout do lednice. Druhý den, když jsou dorty dostatečně tuhé pro další manipulaci, vezmeme cca 900g potahovky, obarvíme černou a bledě modrou gelovou barvou na požadovaný odstín kůže hrošíka. Rozdělíme na půl a vyválíme na takovou velikost, aby placka pokryla dort. Opatrně dlaněmi urovnáváme a uhlazujeme. Přebytek hmoty odkrojíme rádlem. Kosticí na čumáčku naznačíme nosní dírky. Z dvou kousků šedé hmoty, velikosti pingpongového míčku vytc´varujeme ouška a necháme chvíli zavadnout. Potom je pomocí párátek a potřením alkoholu, přichytíme na hlavu hrošíka. Na očka vyválíme kousek bílé hmoty, vykrojíme dvě stejná kolečka, která z jedné strany seřízneme a přilepíme do míst očí. Z kousku černé hmoty uděláme panenky do oček a z kousíčků bílé hmoty uděláme do panenek jiskřičku. Z šedé vyválené hmoty stejně velkým kruhovým vykrajovátkem, jako na bělmo, vykrojíme půlměsíce, které budou tvořit víčka. Přilepíme je a z černé hmoty vyválíme tenké válečky na řasy. Cca 300g hmoty obarvíme na růžovo. Z kousku vytvoříme dudlík – vykrojíme kytičku, uděláme očko, dozdobíme a přilepíme na tlamičku. Růžovou hmotu rozválíme a vytvoříme hrošíkovi kalhotky. Přehodíme hmotu do půlky zadečku, přihladíme k tělu, přebytek odkrojíme a kalhotky přilepíme. Bílý kousek hmoty rozválíme, vykrájíme malá kolečka. Která přilepíme ke kalhotkám. Zbytek růžové rozválíme, vykrojíme velké kytky, kterým ještě vykrojíme kulatým vykrajovátkem prostředek. Na jednom konci prozřízneme tak, aby šly květy roztáhnout. Na pěnové podložce pomocí kulaté kostice ztenčíme v obloučcích tak, až se zvlní. Vzniklé kanýrky lepíme na kalhotky v č´řadách odzadu dopředu tak, aby se lehce překrývaly a tvořily bohaté kanýrové zdobení. Z uváleného válečku bílé hmoty cca 1cm, uděláme začišťovací lem na přilepenou část prvního kanýrku. Přilepíme a krimplovacími kleštěmi dozdobíme, nebo jinou dostupnou technikou. Nyní rozválíme zbytek šedé hmoty do silnějšího plátu, aby se skryly nerovnosti na arizonkových nožkách. Ty zabalíme do hmoty a vyrovnáme. Zadní nožky pokryjeme proužky růžové, jako nohavičky kalhotek. Konce u těla dotvarujeme podle tvaru mezi hlavou a tělem a také na zadečku, aby dobře přilehly. Přilepíme a můžeme si pomoct opět párátky. Předním nožkám pomocí rýhovací kostice naznačíme prstíky. Ze zbytku růžové naděláme ještě kanýrky dle návodu výše a ty vlepíme hrošíkovi za krk, aby se skryl spoj mezi hlavou a tělem a vznikl límeček. Pokud nám zbyl kousek šedé, můžeme udělat krátký ocásek, který přilepíme na pomyslné místo ocásku.

Poznámka k receptu na Dort hroší miminko 3D:
miminko mělo skoro 6kg :-) fotopostup na tvorbu hrocha z korpusu http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=324&t=3...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort hroší miminko 3D, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 16.09.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: korpus na tělo hrošíka: 7 vajec 250g cukru krupice 280 g polohrubé mouky 5 PL oleje 2 PL vaječného koňaku pár kapek vanilkové esence korpus na hlavu hrošíka: 6 vajec 210g cukru krupice 240 g polohrubé mouky 2 PL hořkého kakaa (přidáme k mouce po odebrání stejného množství) 5 PL oleje 1 PL rumu Pár kapek lískooříškové esence Na nožky: 2 malé sáčky Arizonek (sladkých barevných burizonů) 2 sáčky Marshmalow 2 PL másla Na naplnění: 1.krém 1 šlehačka 1 kysaná smetana 250g 1 vanilkový pudink Olé 2 PL vaječného koňaku 2.krém 1 šlehačka 1 kysaná smetana 250g 1 vanilkový pudink Olé 1 čokoláda na vaření 2 PL rumu Krém na omazání: 1 a ½ kostky másla 1a ½ pudinkového prášku 350ml mléka 3 PL cukru krupice 1 PL rumu Na prokapání korpusů: 1 velký pomeranč 2 PL cukru 2 PL likéru (použila jsem pomerančový) 2 PL vody cca1,2kg potahové hmoty
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort hroší miminko 3d, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort hroší miminko 3D - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort hroší miminko 3D

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist