|
Recept na Dort houba
Recept na Dort houba je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort houba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 200g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 200g moučkového cukru, 6 lžic vařící vody. marmeláda ( krém, šlehačka, tvaroh....) Krém: 1/2 l mléka, 2 čokoládové pudinky, a 3-4 lžíce cukru krupice, 1/2 kostky másla a moučkový cukr (podle chuti) pařížská šlehačka, ztužovač. Kakao na vaření. Na ozdobu oči, měkký mateiál na nos, pusu a skřipečky do vlasů na klobouk..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort houba
Recept na Dort houba: Těsto: žloutky, cukr a vařící vodu, kterou přidáváme postupně po lžících, třeme 15 minut. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva střídavě s ušlehaným tuhým sněhem. Vše zlehka promícháme. Těsto nalijeme do kulaté formy, kterou vymažeme herou a vysypeme hrubou moukou a zvolna upečeme na 160 stupňů asi 30 minut. Poznáte podle špejle. Necháme vystydnout a korpus rozřízneme. Pomažeme marmeládou, krémem, šlehačkou, tvarohem, jak kdo chce a má rád. Nakreslila jsem si tvar houby na čtvrtku a položila na korpus a vyřízla tvar houby. Uvařila jsem si na krém puding, mléko s cukrem a pak vliju rozmíchané pudinky v trošce mléka do toho vařícího. Necháme vystydnout. V jiné míse utřeme máslo s moučkovým cukrem. Puding a máslo musí mít stejnou pokojovou teplotu. Pak už jen vše našleháme a necháme chvíli vychladit do lednice. Dále jen zdobíme podle fantazie. Obvod nohy hřibu a klobouk je z krému, a uprostřed nohy je pařížská šlehačka ušlehaná se ztužovačem. Abych odlišila klobouk od nohy houby, vršek jsem posypala kakaem na vaření. Přidala hejbací oči, nos a pusa je z měkkého materiálu, mají je v papírnictví a skřipečky jsem rozdělala a dala každou zvlášť na jednu stranu klobouku.
Poznámka k receptu na Dort houba: Korpus je nový, ještě jsem ho nepekla, tak nevím, jak bude chutnat. Můžete si použít svůj vlastní. Konečně jsem se naučila dělat krém a posypání kakaem mi poradila Iwakk - za což ji moc děkuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort houba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 08.11.2010
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Těsto: 200g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 200g moučkového cukru, 6 lžic vařící vody. marmeláda ( krém, šlehačka, tvaroh....) Krém: 1/2 l mléka, 2 čokoládové pudinky, a 3-4 lžíce cukru krupice, 1/2 kostky másla a moučkový cukr (podle chuti) pařížská šlehačka, ztužovač. Kakao na vaření. Na ozdobu oči, měkký mateiál na nos, pusu a skřipečky do vlasů na klobouk.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort houba,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort houba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort houba
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|