RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort Bartík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort Bartík, recepty Dort Bartík, Dort, Bartík


Recept na Dort Bartík

Recept na Dort Bartík je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort Bartík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na korpus od Isindy: 20dkg polohrubé mouky 20dkg cukru písek 4 vejce 2 rovné lžičky prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody pár kapek rumové tresti špetka soli Na krém: 1 máslo 1 pudinkový prášek čokoládový 2PL hořkého kakaa 1/4l mléka 3PL cukru krupice 1PL rumu Na prokapání příklopek: 1PL hořkého kakaa 2PL horké vody Na proložení 1 velký banán Na potažení a zdobení smartflex velvet Vytištěný obrázek z netu.

Dort Bartík
Zvětšit obrázek

Recept na Dort Bartík

Recept na Dort Bartík:
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla být téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí). Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne. Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spray, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout. Na krém svaříme klasicky pudink do husta, překryjeme fólií a dáme vychladit. Změklé máslo vyšleháme a do něj zašleháváme po lžících pudink a rum. Vychladlý korpus dvakrát lehce dokola nařízneme a pomocí nitě jej překrojíme, jako se krájí knedlíky. Spodní části namažeme krémem, poklademe banánem na plátky. Příklopnou část lehce pokropíme rozmíchaným kakaem v horké vodě. Potřeme jí slabě krémem a přiklopíme. Skompletovaný korpus pomažeme zbytkem krému, vyrovnáme nerovnosti, uhladíme a dáme stuhnout. Stuhlý korpus si přeměříme nitkou přes celou šíři i s výškou boků, aby jsme věděli, na kolik máme rozválet potahovou hmotu. Hmotu krátce nahřejeme v mikrovlnce a rozvalujeme. Přeneseme na korpus a opatrně uhlazujeme a rovnáme. Přebytečnou hmotu odřízneme a doupravíme patu dortu. Nabarvíme si hmotu podle potřeb. Lehce rozválíme, přiložíme obrázek a pomocí špendlíku si propícháním naznačíme rysy. Ty potom nožem vyřežeme. Skládáme přímo na obrázek a když máme obrázek kompletní, přeneseme na dort, který v místě kontaktu s obrázkem lehce navlhčíme. Na kytičku vykrojíme velkou kytkou límeček ozdobíme dle možnostím přichytíme k ručce a umotáváme jednoduché růžičky z rozváleného a přehnutého proužku. Následně je vodou přilepujeme do límce. Doupravíme a ze zbytků hmoty ozdobíme boky(dělala jsem jen barevné puntíky). Také můžeme umotat copánek a tím ozdobit patu dortu.

Poznámka k receptu na Dort Bartík:
Chtěla jsem původně postavičku, ale nějak se mi do ní nechtělo, tak jsem si to chtěla usnadnit a stejně jsem si zapiplala:-) Joo, je to jakoby Bárt koukal z vnitřku dortu zespoda nahoru. Dvakrát se mi dort nelíbí, ale dcera byla nadšená...jen mi taktně připoměla, že jsem Bártovi zapoměla udělat ouško a nos:-D tak jsem ho na reklamaci dodělala:-))))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Bartík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 12.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Na korpus od Isindy: 20dkg polohrubé mouky 20dkg cukru písek 4 vejce 2 rovné lžičky prášku do pečiva 10 lžic oleje 8 lžic horké vody pár kapek rumové tresti špetka soli Na krém: 1 máslo 1 pudinkový prášek čokoládový 2PL hořkého kakaa 1/4l mléka 3PL cukru krupice 1PL rumu Na prokapání příklopek: 1PL hořkého kakaa 2PL horké vody Na proložení 1 velký banán Na potažení a zdobení smartflex velvet Vytištěný obrázek z netu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort bartík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Bartík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Bartík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist