|
Recept na Domácí vegeta
Recept na Domácí vegeta je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Domácí vegeta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
I. 1kg mrkve,1kg petržele,500g celeru,3 pórky,6 paprik,3 paličky česneku,1 balíček glutasolu,750g soli. II. 300g mrkve,300g petržele,500g celeru(část i listí),400g kedlubnů,400g pórku,400g cibule,120-150g libečku,2 lžíce glutasolu,100g soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí vegeta
Recept na Domácí vegeta: Očištěnou zeleninu umeleme (třeba na masomlýnku, ale robot je lepší), smícháme se solí a glutasolem a rozložené na plechách usušíme v pootevřené troubě, asi na 50°C. Dobře usušené umeleme na prášek(třeba na starém kávomlýnku).
Poznámka k receptu na Domácí vegeta: Dělala jsem podle způsobu II. Poměr zelenin je jen návrh, míchám si je podle chuti nebo podle toho, které zeleniny máme. Vynikající přídavek do polévek i omáček, v dobře uzavřené nádobě se nezkazí a vydrží i dva roky (jestli déle, nevím, došla mi a musela jsem dělat novou)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí vegeta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 30.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: I. 1kg mrkve,1kg petržele,500g celeru,3 pórky,6 paprik,3 paličky česneku,1 balíček glutasolu,750g soli. II. 300g mrkve,300g petržele,500g celeru(část i listí),400g kedlubnů,400g pórku,400g cibule,120-150g libečku,2 lžíce glutasolu,100g soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí vegeta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí vegeta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí vegeta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|