|
Recept na Domácí uzené na polský způsob
Recept na Domácí uzené na polský způsob je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Domácí uzené na polský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové maso ( kýta, kotleta, krkovička, bůček ) Převařená voda, rychlosůl, 3 bobkové listy, 6 nové koření, 15 kuliček černého pepře, česnek podle chuti ( 1 palice ) nakrájený na plátky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí uzené na polský způsob
Recept na Domácí uzené na polský způsob: Maso vložíme do vhodné nádoby, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 min vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychosoli, zamícháme a zalejeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 3 až 4 dny v chladu. Maso v den uzení se jen vytáhne z vody, nechá se okapat a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Poznámka k receptu na Domácí uzené na polský způsob: Chuť koření se ztratí po dobře vychlazeném masu a opravdu to nemá chybu. Je to rychlý, praxi vyzkoušený recept. OMLUVA Vážení,velice se omlouvám za nesprávné použití rychlosoli. Já uvedl, že sůl se dává na jeden LITR vody, místo jeden KG masa!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí uzené na polský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavelk (Pavel K)
- Datum vložení: 16.02.2010
- Počet porcí: 10 kg
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové maso ( kýta, kotleta, krkovička, bůček ) Převařená voda, rychlosůl, 3 bobkové listy, 6 nové koření, 15 kuliček černého pepře, česnek podle chuti ( 1 palice ) nakrájený na plátky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí uzené na polský způsob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí uzené na polský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí uzené na polský způsob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|