|
Recept na Domácí těsto Fillo
Recept na Domácí těsto Fillo je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Domácí těsto Fillo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg polohrubé mouky , 1/3 hrnku oliv. oleje (hrnek 250 ml) , 2 pol. lžíce octu , 2 + 1/2 hrnku) vlažné vody , sůl (já dávám 2 lžičky) , olej na potření filla a na vymazání plechu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí těsto Fillo
Recept na Domácí těsto Fillo: Ze všech surovin si připravíme nelepivé těsto, jestli lepí, přidáme trochu mouky. Necháme asi deset minut odpočinout. Pracovní desku si posypeme moukou a vyválíme filla. Jsou dva způsoby na vyvalování těsta: 1.způsob: těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu zase rozdělíme na menší (já dělím na sedm dílů). Vyvalujeme placky asi ve velikosti dezertního talířku. Dáme jednu placku na talíř, potřeme rozpuštěným tukem a dáme další placku. Takhle naskládáme všech sedm placek a dáme na mražák. Stejným způsobem si připravíme i tu druhou polovinu těsta. Vyndáme z mražáku první talíř a vyválíme si placku, kterou dáme na vymazaný plech. Naplníme náplní dle chutě a pak si vyválíme i tu vrchní placku. Potřeme olejem, nožem nařízneme kousky (aby se těsto lépe propeklo) a pečeme při 160°C asi hodinku, záleží na troubě. Po upečení pitu pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout. 2 způsob: Těsto rozdělíme na dvě půlky, ty si opět rozdělíme na menší kousky. Plech si vymažeme olejem a vyválíme si spodní plát o trochu větší než plech. Hned ho vložíme na plech a potřeme olejem. Druhý plát je ve velikosti plechu, opět potřeme olejem, atd. Takhle uděláme všech sedm plátů. Poslední plát nemažeme olejem, dáme náplň a stejným způsobem děláme i vrchní pláty. Když se při vyvalování trochu plát protrhne nevadí. Poslední plát si uděláme o maličko větší a "zabalíme" celou pitu. Potřeme olejem, nařízneme kousky a pečeme při 160*C asi hodinku. Pitu vyndáme, pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout.
Poznámka k receptu na Domácí těsto Fillo: takhle se dělají pity v celém Řecku, náplně jsou různé. Snažila jsem se to popsat pochopitelně, ale nevím jestli se mi to povedlo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí těsto Fillo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marcik (Marcela)
- Datum vložení: 29.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1 kg polohrubé mouky , 1/3 hrnku oliv. oleje (hrnek 250 ml) , 2 pol. lžíce octu , 2 + 1/2 hrnku) vlažné vody , sůl (já dávám 2 lžičky) , olej na potření filla a na vymazání plechu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí těsto fillo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí těsto Fillo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí těsto Fillo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|