|
Recept na Domácí perník s meruňkami
Recept na Domácí perník s meruňkami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Domácí perník s meruňkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 180g hladké mouky 180g moučkového cukru 3 vejce 75g mletých ořechů 50g másla 30g čokolády na vaření 1 kypřící prášek 0,4dl oleje 1 lžička koření do perníku 1 lžička kakaa špetka soli Náplň: 5dl meruňkového kompotu 1,5dl smetany (30%) 0,5dl sladkého Salka rum Na zdobení: 100g tmavé čokoládové polevy 50g čokoládového sypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí perník s meruňkami
Recept na Domácí perník s meruňkami: Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej a rozpuštěnou čokoládu. V míse smícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva, kakao, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně, střídavě s moučnou směsí přidáváme k žloutkové hmotě až vznikne hladké těsto. Nalijeme ho na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 175o C a pečeme asi 35 minut. Upečený plát necháme zchladnout, pak ho podélně rozřízneme na tři díly a jeden díl rozdrobíme do mísy. Smetanu svaříme se salkem na polovinu původního množství. Po zchladnutí ji přilijeme k rozdrobenému perníku, zakapeme rumem a přilijeme šťávu z kompotu, tak abychom umíchali pastovitou hmotu. Oba díly korpusu lehce pokapeme šťávou z kompotu. Na spodní díl natřeme tenkou vrstvu náplně, na ni poklademe okapané půlky meruněk, potřeme je zbylou náplní, přiklopíme vrchní částí korpusu, zatížíme a necháme asi 2 hodiny ztuhnout. Na závěr perník přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme čokoládovým sypáním.
Poznámka k receptu na Domácí perník s meruňkami: Zdroj: Lehce upravený recept z časopisu Kuchyně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí perník s meruňkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 17.04.2012
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 180g hladké mouky 180g moučkového cukru 3 vejce 75g mletých ořechů 50g másla 30g čokolády na vaření 1 kypřící prášek 0,4dl oleje 1 lžička koření do perníku 1 lžička kakaa špetka soli Náplň: 5dl meruňkového kompotu 1,5dl smetany (30%) 0,5dl sladkého Salka rum Na zdobení: 100g tmavé čokoládové polevy 50g čokoládového sypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí perník s meruňkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí perník s meruňkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí perník s meruňkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|