|
Recept na Domácí kuřecí "čínská" polévka
Recept na Domácí kuřecí "čínská" polévka je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Domácí kuřecí "čínská" polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- kuřecí kostry nebo krky - sypané žluté polévkové koření Vegeta a pod. - čínské nudle kudrnaté (možno použít i z čínské polévky - bez přiloženého koření) - pažitka nebo petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí kuřecí "čínská" polévka
Recept na Domácí kuřecí "čínská" polévka: Kuřecí kostry (bez kůže, jinak je zbytečně mastné) či krky opláchneme, v kastrolu zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a dáme pomalu nepřikryté vařit. Jakmile se voda trochu ohřeje, přidáme polévkové koření podle chuti (rychleji se rozpustí v teplé než ve studené vodě). Pěnu, která se zpočátku tvoří, sebereme lžící pryč. Vaříme na mírném ohni, dokud nejde maso dobře od kosti, cca 30min., klidně i déle. Pozor, ať se voda nevyvaří, je-li potřeba, dolejeme trochu studené vody. Po uvaření vývar zcedíme do jiného hrnce (pokud se od masa samy varem oddělily kostičky, pokud ne, stačí maso jen vyndat a vývar nechat v původním hrnci). Do horkého vývaru dáme rozlámané čínské nudle, cca 2min. udržujeme ve varu, poté vypneme a necháme dojít, nudle po chvíli změknou už bez vaření. Maso obereme od kostí a vrátíme do polévky. Podle chuti dosolíme, ale většinou není třeba, sůl je již v polévkovém koření. Na talíři pozdobíme pažitkou či petrželkou.
Poznámka k receptu na Domácí kuřecí "čínská" polévka: Vím, že se nejedná o žádný kulinářský zázrak, ale mé (a asi nejen mé) děti mají rády čistý vývar bez zeleniny, toto je podle mne lepší než je nechat cpát se instantními čínskými polévkami za 2,90Kč...a protože se sami nyní pouští do svých kuchařských pokusů, vím, jak "přiblbé" otázky dokáží položit :) Proto je rozepsáno tak podrobně, tzv."idioten-sicher", zkušení kuchaři prominou ;)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí kuřecí "čínská" polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 30.09.2010
- Počet porcí: asi 15 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: - kuřecí kostry nebo krky - sypané žluté polévkové koření Vegeta a pod. - čínské nudle kudrnaté (možno použít i z čínské polévky - bez přiloženého koření) - pažitka nebo petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí kuřecí "čínská" polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí kuřecí "čínská" polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí kuřecí "čínská" polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|