Recept na Domácí kefírový sýr
Recept na Domácí kefírový sýr je zařazen v kategorii sýry.
K přípravě Domácí kefírový sýr budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kefír z tibetské kefírové houbičky (recept lze dohledat i na tomto webu) čerstvé mladé kopřivy čerstvý mladý česnek včetně kořínků a listů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí kefírový sýr
Recept na Domácí kefírový sýr: Hustější kefír z tibetské houbičky přecedíme přes pláténko (dolů stéká syrovátka - nevylévat je velmi zdravá a dá se vypít nebo použít třeba do domácího chleba). Pomocí pláténka vymačkáme syrovátku a necháme okapat 12 až 48 hodin. Průběžně můžeme syrovátku vymačkávat. Jakmile jsme se zbavili syrovátky - máme hotový tvarohový sýr, který dále dochutíme solí a na jemno pokrájenými bylinami.
Poznámka k receptu na Domácí kefírový sýr: Dochucovat sýr můžeme i jinými bylinami,kořeními či zeleninou
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí kefírový sýr, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: AnimaH
- Datum vložení: 27.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sýry
- Suroviny: kefír z tibetské kefírové houbičky (recept lze dohledat i na tomto webu) čerstvé mladé kopřivy čerstvý mladý česnek včetně kořínků a listů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí kefírový sýr,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí kefírový sýr - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí kefírový sýr
|
|