|
Recept na Domácí houstičky/ rohlíčky
Recept na Domácí houstičky/ rohlíčky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Domácí houstičky/ rohlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 gramů polohrubé mouky 1 kostka droždí 2 šálky vlažného mléka 2 lžičky soli 1 lžička cukr krupice 50 gramů Hery 2 vejce ( jedno do těsta, jedno na pomazávání) podle vlastního uvážení mák, kmín, hrubá sůl - na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí houstičky/ rohlíčky
Recept na Domácí houstičky/ rohlíčky: Nejprve si uděláme kvásek: 1 šálek vlažného mléka, přidáme rozdrobené kvasnice, 1 lžíci polohrubé mouky a jednu lžičku cukr krupice. Dáme na teplé místo a čekáme dokud nám kvásek nevykvasí. Příprava těsta: Do misky si dáme 500 gramů polohrubé mouky, přidáme 2 lžičky soli a promícháme. Přidáme vykvašený kvásek, dolijeme zbytek vlažného mléka, 50 gramů změklé Hery a vmícháme 1 rozšlehané vajíčko. těsto propracováváme. Když je vše spojeno, dáme těsto na pomoučený vál, nebo silikonovou podložku, aby se těsto nelepilo. Těsto propracováváme do pevnější hmoty. Podle potřeby dosypáváme mouku. Když je těsto správně propracované dáme zpět do misky a na vrch pomoučíme. Můžeme přikrýt utěrkou a dáme vykynout opět na teplé místo cca 1 hodinu. !Dáváme pozor, aby nám těsto nepřekypělo. ! Vykynuté těsto dáme znovu na pomoučený vál, propracujeme a podle uvážení si odděláváme kousky, které vyválíme do nudličky a z té pleteme houstičky. Nebo můžeme vyválet silnější nudličky, lehce zakroutit a máme rohlíčky. Houstičky dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Posypeme buď mákem solí nebo kmínem. Dáme na chvíli péct a postupně potíráme 2. rozšlehaným vajíčkem. .....Pečeme na 180 stupních. :)
Poznámka k receptu na Domácí houstičky/ rohlíčky: Pajaja: té mouky je to jen počáteční množství, já když jsem je pekl tak jsem do toho kvůli zahuštění přidal ješt 1/2 kyla
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí houstičky/ rohlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ka.bednarkova (Kateřina Bednárková)
- Datum vložení: 25.06.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 gramů polohrubé mouky 1 kostka droždí 2 šálky vlažného mléka 2 lžičky soli 1 lžička cukr krupice 50 gramů Hery 2 vejce ( jedno do těsta, jedno na pomazávání) podle vlastního uvážení mák, kmín, hrubá sůl - na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí houstičky/ rohlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí houstičky/ rohlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí houstičky/ rohlíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|