Recept na Domácí chlebík
Recept na Domácí chlebík je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Domácí chlebík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek žitné mouky 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky polohrubé mouky 1 lžička kmínu 2 lžičky soli To vše nasypat do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme: 1 lžička octa 2 hrnky studené vody 1/2 lžičky sušeného droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí chlebík
Recept na Domácí chlebík: A promícháme, vznikne řídké těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12 až 18 hodin( nejlíp přes noc) Potom promísíme, posypeme moukou a necháme 30 minut odpočinout. Zatim si rozpálíme troubu na 230 stupnů a vložíme do ní prázdný kastrol, 21 až 23cm průměr, necháme rozpálit 30 minut. Do horkého suchého hrnce vyklopíme stěrkou těsto, zakryjeme poklicí a pečeme na 230 stupnů 30 minut, pak odkryjeme a pečeme na 220 stupnů dalších 20 až 30 minut. Chleba se nepřichytne a krásně se vyklopí.
Poznámka k receptu na Domácí chlebík: leLeni nevím proč se omlouváte nám to třeba vůbec nevadí....ale najdou se vždycky rýpalové....nic si z toho nedělejte......nka0:
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chlebík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lenka0
- Datum vložení: 17.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 hrnek žitné mouky 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky polohrubé mouky 1 lžička kmínu 2 lžičky soli To vše nasypat do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme: 1 lžička octa 2 hrnky studené vody 1/2 lžičky sušeného droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chlebík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chlebík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chlebík
|
|