|
Recept na Domácí chléb (výborný)
Recept na Domácí chléb (výborný) je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Domácí chléb (výborný) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - Mícháním mouky žitné a pšeničné získáváte různé chutě i odlišnou hutnost. - 1pořádná lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím na půlky jeden pytlík) - 1,5 lžičky soli(osobně dávám 2 lžičky - záleží na chuti) - 1- 2 lžičky drceného kmínu - Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky, sušená rajčata, olivy no kam vás chutě táhnou.. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje). Někdo přidává 1 lžíci octa. Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme v klidu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí chléb (výborný)
Recept na Domácí chléb (výborný): Po 8-12ti hodinách (ale třeba i po 6ti,všechno je to o teple pro to těsto a jak hutný nebo nadýchaný chléb preferujete) Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4cm tlustou. Necháme 15min odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a pak na třetiny „zleva a zprava“. Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat. Poté ještě dalších 30min, ale to už si zapneme troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč i s pokličkou (mám obyčejnou elektrickou, u horkovzdušných si to upravte) Přendáme těsto do horkého pekáčku. Můžeme nahoru něčím posypat. Pečeme 30min při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších cca 15 min.
Poznámka k receptu na Domácí chléb (výborný): já peču v normálním hrnci :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chléb (výborný), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavla.v
- Datum vložení: 18.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: - 3 hrnky hladké mouky (hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové atd. chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí) - Mícháním mouky žitné a pšeničné získáváte různé chutě i odlišnou hutnost. - 1pořádná lžička sušeného droždí ( na dva chleby rozdělím na půlky jeden pytlík) - 1,5 lžičky soli(osobně dávám 2 lžičky - záleží na chuti) - 1- 2 lžičky drceného kmínu - Podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky, sušená rajčata, olivy no kam vás chutě táhnou.. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje). Někdo přidává 1 lžíci octa. Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme v klidu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chléb (výborný),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chléb (výborný) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chléb (výborný)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|