RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník, recepty Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník, Domácí, chléb, vhodný, i, na, Jendův, Plecovník


Recept na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník

Recept na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: Hladká mouka 1kg, vařené brambory 3 středně velké, sůl 4 lžičky, kmín 2 - 3 lžičky, chlebové koření 1/4 lžičky nebo pár zrnek fenyklu, voda. KVÁSEK: droždí 40g, vlažná voda 5lžiček, cukr krupice 1 lžička, hladká mouka 1 lžíce..

Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník

Recept na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník:
Suroviny na kvásek smícháme v nahřátém porcelánovém hrnku a v teple necháme asi 10-15 min. kvasit. Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme na jemném struhadle nastrouhané brambory, sůl, kmín, chleb.koření, kvásek a necelý půl litr vlažné vody. Vše spojíme v těsto a na vále řádně propracujeme. Dáme kynout v míse pod utěrku na teplé místo až nám těsto zdvojnásobí svůj objem (30 - 45 min). Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý vypracujeme a vytvarujeme do tvaru bochánků nebo šišek. Plechy posypeme vrstvou hl.mouky, na kterou položíme chleby a necháme pod utěrkou ještě asi 15 až 20min. kynout - pozor aby nám už moc nekynuly v troubě, mají pak chuť praskat. Po vykynutí smeteme z plechu přebytečnou mouku, necháme ji jen pod chlebem, povrch chlebů potřeme mašlovačkou osolenou vodou a vložíme do rozpálené trouby na 200°C na 15 min. Potom chléb opět potřeme osolenou vodou, zmírníme teplotu trouby na 175°C, po 15 min. na 160°C a pečeme dalších 15 min. Pak chléb opět potřeme osolenou vodou a ještě 5 - 10 min. dopékáme (dle potřeby zvýšíme teplotu kvůli barvě chlebů). Upečený chléb vyjmeme z trouby, potřeme lehce osol.vodou a necháme pomalu chladnout nejprve na plechu, pak přendáme na mřížku, aby se nám zespodu nezapařil.

Poznámka k receptu na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník:
Já dělám nejčastěji - i na Jendův Plecovník http://www.toprecepty.cz/recept/4382-plecovnik/ - mouku hladkou pšeničnou a mouku tmavou žitnou půl na půl a na Plecovník dělám těsto z poloviční dávky. Těsto nechám v míse nakynout, pak roztáhnu ručně do placky (dle velikosti a tvaru masa), pečlivě zabalím aby se mi někde těsto neotvíralo, zformuji do takového tvaru aby byl bochník / šiška souměrné, -proto aby se nám stejnoměrně propékal ze všech stran. Jinak vše dle receptu. Doba pečení je též 45 - 50 min. Recept na základní chléb mám z knihy Kuchařka z babiččina receptáře, kde je spousta dobrých receptů a rad o zavařování, vaření, domácí lékárně, ...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 03.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: TĚSTO: Hladká mouka 1kg, vařené brambory 3 středně velké, sůl 4 lžičky, kmín 2 - 3 lžičky, chlebové koření 1/4 lžičky nebo pár zrnek fenyklu, voda. KVÁSEK: droždí 40g, vlažná voda 5lžiček, cukr krupice 1 lžička, hladká mouka 1 lžíce.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chléb vhodný i na jendův plecovník, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist