RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí chléb pšenično žitný

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí chléb pšenično žitný, recepty Domácí chléb pšenično žitný, Domácí, chléb, pšenično, žitný


Recept na Domácí chléb pšenično žitný

Recept na Domácí chléb pšenično žitný je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Domácí chléb pšenično žitný budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600g chlebové žitné mouky 400G pšeničné hladké mouky 1 kostka droždí 15g soli 5g kmínu 600ml vlažné vody 25ml octa různá zrníčka a semínka na dochucení a posypání.

Domácí chléb pšenično žitný
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí chléb pšenično žitný

Recept na Domácí chléb pšenično žitný:
Smícháme sypké suroviny, přidáme vodu, ocet a hněteme. Až pak zapracujeme rozdrobené kvasnice, protože nesmí přijít do přímého kontaktu se solí. Podle chuti přidáme semínka/ česnek/ restovanou cibulku... Nelekejte se, těsto je dost lepivé. Stěrkou stáhneme těsto ze stěn misky a utvoříme bochánek (stěrkou). Necháme v misce kynout 80 minut na teplejším místě. Na plech si připravíme pečící papír. Před koncem kynutí předehřejeme troubu na 250°C.Vložíme pekáč se dvěma bochníky, které jsme potřeli vodou a posypali kmínem/sezamem/ lněným semínkem/ slunečnic. semínkem. Troubu postříkáme vodou (já dělám mašlovačkou). Rychle zavřeme troubu aby se nám udělala pára. Takto pečeme 3 minuty. Pak otevřeme na chviličku dvířka trouby a odvětráme (stačí necelá minutka). Troubu přepneme na 180°C a pečeme 4O minut. Chvilku před koncem pečení mašlovačkou lehce potřeme bochníky vodou a pečeme na 250°C (stačí 3-4 minutky). Špejlí vyzkoušíme jestli je dost propečený.

Poznámka k receptu na Domácí chléb pšenično žitný:
Můžete kombinovat různé mouky a jejich poměry (nám však chutná nejvíce tato směs). Můžete přidávat různá semínka a zrníčka, slaninu nebo třeba úžasnou restovanou cibulku z prodejny U Salvátora. Nejlepší je jen tak s čerstvým máslem. Recept je jednoduchý, jen musíte mít dost času na to, aby vám těsto vykynulo.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chléb pšenično žitný, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: levandule
  • Datum vložení: 11.09.2013
  • Počet porcí: 2 bochníky
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 600g chlebové žitné mouky 400G pšeničné hladké mouky 1 kostka droždí 15g soli 5g kmínu 600ml vlažné vody 25ml octa různá zrníčka a semínka na dochucení a posypání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chléb pšenično žitný, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chléb pšenično žitný - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chléb pšenično žitný

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist