Recept na Domácí chléb pšenično žitný
Recept na Domácí chléb pšenično žitný je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Domácí chléb pšenično žitný budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g chlebové žitné mouky 400G pšeničné hladké mouky 1 kostka droždí 15g soli 5g kmínu 600ml vlažné vody 25ml octa různá zrníčka a semínka na dochucení a posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí chléb pšenično žitný
Recept na Domácí chléb pšenično žitný: Smícháme sypké suroviny, přidáme vodu, ocet a hněteme. Až pak zapracujeme rozdrobené kvasnice, protože nesmí přijít do přímého kontaktu se solí. Podle chuti přidáme semínka/ česnek/ restovanou cibulku... Nelekejte se, těsto je dost lepivé. Stěrkou stáhneme těsto ze stěn misky a utvoříme bochánek (stěrkou). Necháme v misce kynout 80 minut na teplejším místě. Na plech si připravíme pečící papír. Před koncem kynutí předehřejeme troubu na 250°C.Vložíme pekáč se dvěma bochníky, které jsme potřeli vodou a posypali kmínem/sezamem/ lněným semínkem/ slunečnic. semínkem. Troubu postříkáme vodou (já dělám mašlovačkou). Rychle zavřeme troubu aby se nám udělala pára. Takto pečeme 3 minuty. Pak otevřeme na chviličku dvířka trouby a odvětráme (stačí necelá minutka). Troubu přepneme na 180°C a pečeme 4O minut. Chvilku před koncem pečení mašlovačkou lehce potřeme bochníky vodou a pečeme na 250°C (stačí 3-4 minutky). Špejlí vyzkoušíme jestli je dost propečený.
Poznámka k receptu na Domácí chléb pšenično žitný: Můžete kombinovat různé mouky a jejich poměry (nám však chutná nejvíce tato směs). Můžete přidávat různá semínka a zrníčka, slaninu nebo třeba úžasnou restovanou cibulku z prodejny U Salvátora. Nejlepší je jen tak s čerstvým máslem. Recept je jednoduchý, jen musíte mít dost času na to, aby vám těsto vykynulo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chléb pšenično žitný, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: levandule
- Datum vložení: 11.09.2013
- Počet porcí: 2 bochníky
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 600g chlebové žitné mouky 400G pšeničné hladké mouky 1 kostka droždí 15g soli 5g kmínu 600ml vlažné vody 25ml octa různá zrníčka a semínka na dochucení a posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chléb pšenično žitný,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chléb pšenično žitný - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chléb pšenično žitný
|
|